Werken op Burgerzaken

Geplaatst op Posted in Burgerzaken, Stad Oostende

Schepen van Burgerzaken Hina Bhatti (Open Vld) voortaan op maandag in de loketten van de dienst Burgerzaken: helder communiceren met de Oostendenaar is mijn prioriteit

Voortaan is de nieuwe schepen van Burgerzaken Hina Bhatti (Open Vld) wekelijks op maandag te vinden aan de snelbalie of in de loketten van de dienst Burgerzaken. Ze zal er samen met de 45 personeelsleden de vele taken uitvoeren: van een geboorte aangeven, een kind erkennen of een identiteitskaart aanvragen tot een laatste wilsbeschikking laten registreren, het pensioen regelen of huisvuilzakken voor stoma afhalen, …”Het is maar een greep uit een zestigtal taken die de 45 personeelsleden er dagelijks verrichten, vertelt ons schepen Hina Bhatti (Open Vld). Deze mensen hebben expertise en staan steeds klaar met raad en daad. Wekelijks samenwerken met hen betekent een verrijking.”

De schepen gaat enthousiast verder: “Door het contact met de mensen op de werkvloer en de burger die de dienst Burgerzaken bezoekt , leer ik wat vlot gaat en wat misschien nog transparanter of beter kan. De communicatie optimaliseren, toegankelijk en helder maken voor iedereen,  daar ga ik voor. Sommige aanvragen of diensten zijn complex. Wanneer men de taal niet goed beheerst, niet kan lezen of door een beperking hulp nodig heeft van een gebarentolk is het extra moeilijk om elkaar te begrijpen. Dit pak ik aan”, stelt schepen Hina Bhatti (Open Vld)  gemotiveerd.

“In het bestuursakkoord staan het belang van transparantie en duidelijke communicatie centraal”, zegt schepen Bhatti (Open Vld). “Helder en transparant communiceren met de burger is tweerichtingsverkeer. Luisteren naar hun signalen schept een gevoel van vertrouwen en dat rendeert. Daarom steek ik de handen uit de mouwen en vind je me wekelijks op maandagvoormiddag aan de slag bij Burgerzaken. Heldere taal en elkaar begrijpen, maakt goede vrienden!” eindigt schepen Hina Bhatti (Open Vld).

De openingsuren van de dienst Burgerzaken vind je terug op www.oostende.be/burgerzaken. Telefonisch kan je hen bereiken op het nummer 059/80 55 00 of via mail: burgerzaken@oostende.be

Laat een reactie achter