Onterecht parkeren op voorbehouden plaatsen voor zorgverstrekkers streng aangepakt

Geplaatst op Posted in Mobiliteit & Parkeren

In 2018 liepen in Oostende 766 mensen tegen de lamp voor onterecht parkeren op een parkeerplaats voor zorgverstrekkers, een recordaantal. ‘Die parkeerplaatsen zijn bedoeld voor dokters, verpleegkundigen, kinesisten… zodat ze vlot hun patiënten kunnen helpen. Er onterecht parkeren pakken we streng aan. De politie zal hier ook in de toekomst actief op blijven controleren’ aldus burgemeester Bart Tommelein.

In Oostende zijn verschillende parkeerplaatsen specifiek voorbehouden voor zorgverstrekkers. De parkeerplaatsen zijn aangeduid met een blauw parkeerbord met in witte letters ‘zorgverstrekker’ of ‘zorgverstrekker betalend’ op. De borden wijzen de plaats aan waar enkel dokters, verpleegkundigen of kinesisten kunnen parkeren, mits een geldige bewijskaart achter de voorruit.

Sommige mensen parkeren onterecht op deze voorbehouden parkeerplaatsen waardoor de zorgverstrekkers moeilijk een plek vinden. De politie controleert actief of wie er geparkeerd staat daar wel het recht toe heeft. Als dat niet het geval is, moet men 100 euro betalen. Vorig jaar liep een recordaantal van 766 mensen tegen de lamp, 8% meer dan in 2017 (toen waren het er 707).

‘De parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers zorgen ervoor dat mensen in de medische sector hun job goed kunnen uitoefenen en hun patiënten snel kunnen helpen. Onterecht parkeren op die plaatsen pakken we streng aan! De politie zal hier ook in de toekomst actief op blijven controleren’ zegt burgemeester Bart Tommelein.

Laat een reactie achter