Honden op het strand

Geplaatst op Posted in Milieu

Oostende.be – De hond mag vrij rondlopen op het strand in de daarvoor voorziene zones en perioden. Je moet echter steeds je hond in bedwang (kunnen) houden en ervoor zorgen dat de openbare orde niet wordt verstoord.

De toegang met honden op het strand is volledig vrij vanaf 1 oktober tot en met 31 maart. Honden blijven welkom op het strand in de maanden april, mei, juni en september vóór 10.00 uur en na 18.30 uur. Tijdens de maanden juli en augustus zijn honden ook toegelaten vóór 10.00 uur en na 20.00 uur.

Honden mogen vrij rondlopen op het strand behalve op deze locaties (hier moeten honden steeds aan de leiband):

  • het Sportstrand (zone vanaf de trap ten westen van strandhoofd 7 tot aan het kunstwerk ‘Hulde aan Léon Spilliaert (Vertigo) ten westen van het Beachhouse en ten oosten van strandhoofd 8.
  • in het gebied tussen de Westlaan (Raversijde – strandhoofd 15bis) en de grens met de gemeente Middelkerke (tussen strandhoofden 19 en 20)  – dit is een natuurgebied.

Op de volgende locaties zijn honden het hele jaar door 24/24 welkom:

  • Vanaf strandhoofd 5 op de Oosteroever tot aan de grens met Bredene.
  • Op het Klein Strand tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam
  • Op het strand vanaf de Westlaan (Raversijde – strandhoofd 15 bis) tot aan de grens met Middelkerke (tussen strandhoofden 19 en 20).  Op dit stuk strand moet de hond aan de leiband! 

Als eigenaar en/of begeleider van de hond moet je steeds de loslopende hond in bedwang kunnen houden. De openbare orde mag niet verstoord worden door de aanwezigheid van je hond. Hou dus rekening met andere strandbezoekers. Op die manier kan iedereen volop genieten van onze mooie kustlijn!

Laat een reactie achter