Oostende toegankelijk maken voor iedereen.

Geplaatst op Posted in Partij

Hina Bhatti leidde de voorbije jaren de gemeenteraadszittingen in goede banen. Vriend en vijand was het er over eens dat ze die functie met brio vervulde. De komende zes jaar wordt ze als schepen bevoegd voor Burgerzaken en Toegankelijkheid.

Ook als gemeenteraadslid was toegankelijkheid een van haar aandachtspunten. Zo kwam ze verschillende keren tussen voor de inrichting van een verzorgingsplaats voor mindervalide volwassenen. Het einddoel is een inclusieve stad waarbij iedereen maximaal kan deelnemen aan de samenleving. De weg is lang en we zullen stap voor stap moeten bouwen. Onze stranden zijn vandaag bijvoorbeeld beperkt toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Dit kan anders.

“Sportclubs verdienen ondersteuning om hun infrastructuur aan te pakken.”

Ook sportclubs verdienen ondersteuning om hun infrastructuur aan te pakken zodat ook mensen met een beperking kunnen sporten. Of denken we aan een rolstoelvriendelijke taxi. Overleg met ondernemers en verenigingen zal dus zeker aan de orde zijn.

Verder wordt Hina Bhatti bevoegd voor burgerzaken. In die hoedanigheid zal ze ondermeer de huwelijken voltrekken. Het is voor haar een hele eer om
deel te mogen uitmaken van deze bijzondere momenten in het leven van Oostendenaars.

Laat een reactie achter