Hedendaagse ruimtelijke invulling voor Nieuwe Stad

Geplaatst op Posted in Ruimte

Het College van Burgemeester en Schepenen zet het licht op groen voor de opmaak van een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de site Nieuwe Stad. De huidige, verouderde stedenbouwkundige voorschriften voor die zone staan de opwaardering van de buurt in de weg. “Willen we de bestaande hoogbouw in de Nieuwe Stad binnenkort vervangen zien worden door kwaliteitsvolle, moderne en energiezuinige sociale woningen, dan moet de stad initiatief nemen”: zegt bevoegd schepen Kurt Claeys.

De sociale woningmaatschappijen ‘De Oostendse en de Gelukkige Haard’ gaan de site Nieuwe Stad renoveren. Dit is een enorme operatie waarbij er in fasen moet gewerkt worden. De verhuisbewegingen in fasen alleen al wordt een huzarenstuk. Het verouderde Bijzonder Plan van Aanleg staat een betere invulling van de ruimte in de weg. Het stadsbestuur wil het pad effenen naar een meer leefbare en aangename buurt.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oo1stende maakt nu werk van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan waarin het kader voor de ontwikkeling vastgelegd wordt.

Foto: Vlaamse Bouwmeester

Geef een antwoord