Zomerregeling honden op het strand start vanaf 1 april

Geplaatst op Posted in Dierenwelzijn, Stad Oostende
De lente is deze week in het land. De dagen worden langer en zonniger waardoor meer mensen afzakken naar het strand. Vanaf woensdag 1 april 2021 zijn honden niet langer toegelaten op het strand tussen 10.00 en 18.00 uur, behalve op de drie Oostendse stranden waar ze het hele jaar door welkom zijn.

Twee jaar geleden besliste Stad Oostende om hondenbaasjes en hun trouwe huisdieren meer speelruimte te geven op het strand. Intussen mogen honden in de herfst- en wintermaanden loslopen op het overgrote deel van het Oostendse strand en kwamen er enkele zones waar viervoeters het hele jaar welkom zijn.

Zomerregeling vanaf april

Vanaf 1 april start de zomerregeling: om strandbezoekers niet te hinderen, zijn honden in de maanden april, mei, juni en september niet toegelaten op het strand tussen 10.00 en 18.00 uur. In de zomervakantie past Stad Oostende deze uren nog wat aan. Dan zijn honden niet toegelaten tussen 10.00 en 20.00 uur. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Eigenaars moeten hun loslopend dier wel steeds in bedwang kunnen houden en mogen andere strandbezoekers niet storen. Op die manier kan iedereen genieten van het strand van Oostende.

Op de volgende locaties zijn honden het hele jaar door welkom:

– Op de Oosteroever vanaf strandhoofd 5 tot de grens met Bredene.
– Op het Klein Strand (steeds aan de leiband).
– Op het strand vanaf de Westlaan tot de grens met Middelkerke (steeds aan de leiband).

De nieuwe regeling staat vanaf 1 april ook overal op het strand aangeduid. Voor alle informatie kunnen mensen terecht op www.oostende.be/honden.