Veiligheid is een prioriteit

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

De aanpak van drugscriminaliteit staat hoog op de agenda. Het is een strijd die zichtbaar maar dikwijls ook onzichtbaar gevoerd wordt. De gevolgen zijn vaak verwoestend, het maakt levens kapot.

Net als alle andere steden en gemeenten kampt ook onze stad met drugsproblemen. Dit is een complex verhaal dat we gericht aanpakken op alle vlakken. Repressief maar zeker ook preventief. Hulpverlening en begeleiding van druggebruikers maakt deel uit van de aanpak.

Als het over dealen gaat, geldt een absolute nultolerantie. Binnen de recherche alleen zijn tien krachten fulltime bezig met het opsporen van dealers en netwerken. Dit komt bovenop de werking van de interventieploegen en de wijkpolitie. Eigen aan drugszaken is dat je ze bij de basis moet aanpakken. De gebruiker pakken zonder de grote dealer te onderscheppen lost het
probleem niet op.

De Oostendse politie verdient alle krediet voor de aanpak. Ze werken gericht en doortastend. Recent werd in het Leopoldpark een grootschalige actie opgezet waarbij vijf mannen gearresteerd konden worden. Dit nadat in 2022 al 99 pv’s werden opgesteld in het park. “Merk je iets verdachts? Aarzel dan niet om de politiediensten te waarschuwen op het nummer 101”, besluit burgemeester Bart Tommelein.