SVK biedt nieuwe en betaalbare woonoplossing voor ouderen

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Wonen

In Oostende zijn er heel wat ouderen (65+) met een laag inkomen die niet altijd een geschikte woning hebben. Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) kan deze mensen dankzij twee nieuwbouwgebouwen in de Torhoutsesteenweg en in de Kaaistraat een kwalitatief en betaalbaar alternatief aanbieden. Op die manier kan Stad Oostende verder inzetten op een betere woonkwaliteit tegen betaalbare huurprijzen voor deze kwetsbare doelgroep.

Het Sociaal Verhuurkantoor biedt woningen aan voor wie het financieel moeilijk heeft om rond te komen. De huurprijzen liggen lager dan die op de private huurmarkt wat het mogelijk maakt om de meest kwetsbare inwoners een dak boven het hoofd te geven. Ook ouderen hebben soms een zeer beperkt inkomen, specifiek voor deze groep is er nu het aanbod van twee nieuwbouwprojecten.

Comfortabele en knusse thuis

Zowel het appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg als in de Kaaistraat omvat verschillende woningtypes. Er zijn zowel studio’s beschikbaar als appartementen met 1 kamer en dit zowel op een gelijkvloerse verdieping als op een hoger gelegen verdieping met aanwezigheid van een lift. Elke woongelegenheid is uitgerust met alle basiscomfort: een open en volwaardige keuken, een berging met mogelijkheid tot het aansluiten van een wasmachine, centrale verwarming, parlofoon, badkamer met open douche … De woningen voldoen aan de Vlaamse Wooncode en de stedenbouwkundige verordening. Ze kunnen dus een warme, comfortabele en knusse thuis worden voor ouderen die nog steeds zelfstandig kunnen wonen.

Persoonlijke huurbegeleider

Het Sociaal Verhuurkantoor biedt deze kwalitatieve woongelegenheden aan en voorziet ook in de nodige ondersteuning. Een persoonlijke huurbegeleider vormt het centraal aanspreekpunt bij problemen en kan indien nodig andere diensten betrekken.

Mensen die willen weten of ze in aanmerking komen voor dit sociaal woonproject, kunnen zich aanmelden bij het SVK op het nummer 059 43 37 78, per mail info@svkbredeneoostende.be , via de website http://www.svkbredeneoostende.be of per post (Zinnialaan 1 bus 8, 8400 Oostende).

Folders met alle info over de woningen en afbeeldingen, zijn beschikbaar bij Stad Oostende, campus Edith Cavell en bij het SVK.