Stille studeerplekken voor studenten

Geplaatst op Posted in Onderwijs, Stad Oostende
Net als afgelopen blokperiodes, kunnen studenten vanaf 17 mei weer rekenen op ‘Blokken@Duin & Zee’ om zich samen met hun medestudenten op de examenperiode voor te bereiden. Daarnaast kunnen studenten ook dagelijks terecht in de weekkapel Sint-Jozefkerk.

De examens staan voor de deur en studenten maken zich klaar voor een heftige blokperiode. Normaal komen Oostendse jongeren daarvoor massaal samen in de Bibliotheek waar ze zich zonder afleiding en met sociale controle van hun medestudenten op hun cursussen kunnen storten. Omdat dat door de coronamaatregelen nog altijd niet mogelijk is, zorgt Stad Oostende net als tijdens de winter voor een coronaveilige bloklocatie in vrijetijdscentrum Duin & Zee, maar daarnaast kunnen studenten nu ook in de Sint-Jozefkerk terecht om in alle stilte te studeren.

Je kan vanaf 17 mei op beide locaties terecht. Een plaatsje reserveren is verplicht en gebeurt via een reservatie per dag via een online registratieprogramma.

Veiligheidsmaatregelen

Duin & Zee, het vrijetijdscentrum in de Oosteroeverduinen, is vlot bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Er is plaats voor maximaal 60 blokkers, verspreid over 4 zalen.

De weekkapel van de Sint-Jozefkerk, gelegen in de Gentstraat, ligt centraal in het stadscentrum. Er is plaats voor maximaal 14 studenten, verspreid over 2 ruimtes.

Op beide locaties staan de tafels op minstens anderhalve meter van elkaar en zijn genummerd. Zo kan iedereen vlot naar de eigen studeerplek. Studenten zullen ter plaatse de mogelijkheid hebben om regelmatig de handen te wassen en te ontsmetten. Het dragen van een mondmasker is bij elke verplaatsing in het gebouw verplicht, maar aan de bloktafel mag deze af.

Praktisch

 • De tafels zijn genummerd met een cijfer. Dat wil zeggen dat je op voorhand je tafel kiest en de dag zelf op die plaats gaat zitten.
  Studeren doe je aan de gekozen tafel. Bewaar ten minste anderhalve meter afstand van medestudenten.
  Kom je elke dag? Dan is het aangeraden om telkens dezelfde tafel te reserveren.
 • Gelieve je aan te melden aan het onthaal als je binnenkomt. Ben je vergeten welke tafel je reserveerde? Een medewerker ter plaatse helpt je aan de nodige informatie.
 • Belangrijk! Er zijn geen maaltijden of snacks aanwezig. Breng je eigen lunch/snack en drank mee.

Vrijetijdscentrum Duin en Zee

 • Van 17 mei 2021 tot en met 25 juni 2021 van maandag t.e.m. zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur op Duin en Zee.
 • Een plaatsje reserveren is verplicht en kan vanaf woensdag 5 mei op deze pagina: oostende.be/blokken
 • Heb je nog vragen of voel je je ziek? Contacteer de dienst Jeugd.

Sint-Jozefkerk

 • Van 17 mei 2021 tot en met 25 juni 2021 van maandag t.e.m. zondag van 09.00 tot 19.00 uur in de weekkapel.
 • Een plaatsje reserveren is verplicht en kan vanaf woensdag 5 mei op deze pagina: oostende.be/blokken
 • Heb je nog vragen of voel je je ziek? Contacteer Michael Verbeke.