Stad Oostende vrolijkt kinderen in Oostendse ziekenhuizen op met kleurboeken

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Ziekenhuizen

Deze tijd van het jaar zijn er heel wat zieke kinderen opgenomen in Az Damiaan en Henri Serruys. Om de kinderen op te vrolijken, deelt de Stad er Oostendse kleurboeken uit. Op de kleurplaten staan stadsfiguurtje James en typisch Oostendse plekken afgebeeld.

Deze tijd van het jaar zijn er heel wat zieke kinderen opgenomen in Az Damiaan en Henri Serruys. Om de kinderen wat op te vrolijken, deelt de Stad kleurboeken uit in deze twee Oostendse ziekenhuizen.

“We kregen het signaal dat er momenteel heel wat zieke kindjes in de Oostendse ziekenhuizen liggen. Daarom schenken we aan de Oostendse ziekenhuizen heel wat kleurboeken van James.” legt schepen Hina Bhatti uit. “We hopen uiteraard dat de kinderen snel het ziekenhuis mogen verlaten, maar in de tussentijd willen we hen hiermee even afleiden van het verblijf in het ziekenhuis.”

Oostends kleurboek

In de kleurboeken staan twintig typisch Oostendse kleurplaten waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Zo komen gekende plekken en monumenten als het Fort Napoleon, vuurtoren Lange Nelle, het strand en het Maria Hendrikapark (‘t Bosje in de volksmond) voor in het kleurboek. Stadsfiguurtje James komt natuurlijk ook aan bod.

“Het kindvriendelijke stadsfiguurtje James werd samen met jonge Oostendenaars tot leven gebracht. Het vrolijke figuurtje is een lieve deugniet, die een echte vriend wil zijn voor alle kinderen.”, zegt schepen Hina Bhatti, bevoegd voor het kindvriendelijke stadsfiguurtje James.

Bovendien staat onder elke kleurplaat een woordje uitleg. Zo kan het boek ook gebruikt worden om te leren lezen of voor te lezen en leren de kinderen meteen iets bij over kenmerkende plekken in Oostende.