Stad Oostende stimuleert opnieuw burencontact via Babbeldrinks

Geplaatst op Posted in Burgemeester & Schepenen, Samenleven, Stad Oostende

Stad Oostende lanceerde vorig jaar het concept Babbeldrinks. Gezellig iets drinken en bijpraten met de buren, een ideale voedingsbodem voor meer verbondenheid. Dit jaar zorgt de Stad ook voor zelfontworpen postkaarten om je buren uit te nodigen.

Babbeldrinks is een initiatief dat Oostendenaars aanmoedigt om in een ongedwongen sfeer samen te zijn met de buren. Op die manier wil Stad Oostende het sociaal contact in alle buurten versterken. Een goede buur maakt een groot verschil: een luisterend oor, een klusje doen voor de ander, engagement in de wijk, …

Onlangs kwam het voorstel van een inwoner om die verbondenheid tussen buren te blijven versterken. Bijvoorbeeld door buren te stimuleren om samen voor hun deur, op de stoep, aan de vensterbank of op een pleintje iets te drinken en bij te praten. Stad Oostende wil dit burgerinitiatief ten volle ondersteunen en organiseert daarom ook dit jaar Babbeldrinks, een drink met de buren.

Nodig je buur uit

Nieuw dit jaar zijn de door de Stad ontworpen postkaarten die het erg gemakkelijk maken om je buren uit te nodigen. Zo kan je als inwoner zelf kiezen op welk moment en waar je een babbeldrink wil organiseren. De kaartjes zijn verkrijgbaar in de Ontmoetingscentra en andere wijklocaties van de stadsdiensten.

Babbeldrink voor meer verbondenheid

Contact met de buren zorgt voor een groter gemeenschapsgevoel en meer verbondenheid in de onmiddellijke woonomgeving. Voor mensen zonder groot netwerk vormen buren vaak een belangrijke vorm van sociaal contact. Inwoners van Stad Oostende die in een meergezinswoning of appartement wonen, kunnen uiteraard ook met hun buren afspreken. Een babbeldrink kan gerust op een van de zestig babbelbanken in Oostende (www.oostende.be/babbelbank), bij het ontmoetingscentrum in de wijk of bij de plaatselijke terrassen van de Oostendse horeca.