Stad Oostende en politie doen in juni extra controles op overlast door hondenpoep

Geplaatst op Posted in Burgemeester & Schepenen, Handhaving, Politie, Samenleven

Stad Oostende krijgt nog te vaak meldingen over hondenpoep die niet opgeruimd wordt. Daarom zullen stadsdiensten en politie van 1 tot en met 14 juni extra sensibiliseren, controleren en verbaliseren.

Voor alle duidelijkheid: de meeste hondenbaasjes ruimen de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter netjes op. Helaas zijn er nog altijd mensen die hondenpoep van hun dier niét oprapen. Het aantal meldingen ligt hoger dan het aantal vaststellingen. Dat komt doordat een op heterdaad betrapping niet gemakkelijk is. De stadsdiensten en Politie Oostende slaan de handen stevig in elkaar om overlast door hondenpoep extra aan te pakken. Overtreders worden beboet. De aanpak van deze vorm van overlast heeft de komende twee weken een absolute prioriteit. Oostende is een diervriendelijke stad en zet ook vol in op openbare netheid.

Doordachte locaties

​Van 1 juni tot en met 14 juni wordt een gecoördineerde actie op touw gezet door de politie en gemeenschapswachten. Op vijf locaties zullen gemeenschapswachten sensibiliseren en hondenpoepzakjes uitdelen.

Mobiele borden netheidscampagne

​Stad Oostende pakt sedert vorige zomer uit met de netheidscampagne ‘’t is weer proper’ om inwoners en bezoekers aan te sporen om de stad netjes te houden. Deze campagne loopt vier jaar en belicht telkens een ander netheidsthema. Nu is dus hondenpoep aan de beurt. ​

​De mobiele borden wijzen de hondenbaasjes erop dat hondenpoep laten liggen echt ‘not done’ is en een fikse GAS-boete kan opleveren.

GAS-boete

​Terwijl de gemeenschapswachten sensibiliseren, zullen politieagenten samen met gemeentelijke vaststellers verbaliseren. Overtreders riskeren een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro.