Stad Oostende steunt ondernemers met vermindering belastingen

Geplaatst op Posted in Economie, Stad Oostende
Om de lokale handelaars te ondersteunen in coronatijden, heeft Stad Oostende beslist om een aantal stadsbelastingen tijdelijk te verminderen of te schrappen: de belasting op uithangborden, de verblijfsbelasting en de belasting op het gebruik van het openbaar domein, voor bijvoorbeeld terrassen.

Eind juni stelde Stad Oostende haar herstelplan voor om de stad door de coronacrisis te loodsen. Binnen dat plan zat onder andere het voornemen om enkele belastingen te schrappen tijdens de periode van de lockdown. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft die beslissing vorige vrijdag bekrachtigd.

Zowel de belasting op uithangborden als de belasting op het bezetten van openbaar domein, bijvoorbeeld de terrassen van horecazaken, worden geschrapt voor de periode van de lockdown. Ook de verblijfsbelasting werd aangepakt. Hotels of andere accommodatie hoeven voor de periode tussen 14 maart 2020 tot 30 juni 2020 geen belasting te betalen. Voor de tweede helft van dit jaar wordt wordt het tarief van de verblijfsbelasting verminderd van 123,75 euro naar 75,00 euro per kamer per kwartaal.