Stad Oostende organiseert speeddates voor jobstudenten

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Stad Oostende een jobdag voor jobstudenten die tijdens de zomervakantie bij de Stad aan de slag willen. Tijdens die jobdag worden de studenten via speeddates gescreend en kunnen ze kennismaken met de diverse diensten die met jobstudenten werken.

Stad Oostende doet jaarlijks een beroep op heel wat jobstudenten om tijdens de vakantieperiodes een handje toe te steken. De zomervakantie komt dichterbij, dus gaat de Stad opnieuw op zoek naar gemotiveerde jobstudenten voor diverse diensten en locaties. Er zijn al vakantiejobs voor jongeren vanaf 16 jaar.

Het aanbod is heel divers. Voor heel wat functies wordt geen attest of vooropleiding gevraagd en volstaat de juiste ingesteldheid, een dosis gezond verstand en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken. Voor andere functies zijn er wel bijkomende specifieke vereisten. Denk maar aan de vakantiejob als redder aan zee, animator bij speelpleinwerking of medewerker bij de dienst Informatica. De Stad is steeds op zoek naar nieuwe medewerkers in de zorgsector, en biedt studenten de kans om ook met deze functies kennis te maken als jobstudent.

Iedereen gelijke kans

Nieuw is dat Stad Oostende voor het eerst een jobdag met speeddating organiseert voor de jobstudenten die tijdens de zomervakantie aan de slag willen. Tijdens de speeddating worden de kandidaten voor de diverse jobs gescreend. Kandidaten die eerder als jobstudent werkten en positief geëvalueerd werden, zijn vrijgesteld van de screening. Voor een aantal functies met een specifiek diploma wordt een aparte screening georganiseerd.

Burgemeester Bart Tommelein: ‘We willen iedereen een gelijke kans geven om als jobstudent te werken voor Stad Oostende en zo een boeiende werkervaring op te doen. Daarom organiseren we voortaan een jobdag waarop studenten zich kunnen voorstellen en de stadsdiensten de meest geschikte kandidaat voor de functie kunnen kiezen. Jongeren doen zo ook hun eerste ervaring op rond solliciteren, een plus voor later.’

Inschrijven via website

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich nog tot en met 1 maart 2020 inschrijven via het online formulier op www.oostende.be/jobstudenten. Iedereen die zich inschrijft, ontvangt een uitnodiging voor de jobdag.

Ook voor de paasvakantie is de Stad nog op zoek naar jobstudenten. Inschrijven kan eveneens tot en met 1 maart 2020. Je vindt alle info via www.oostende.be/jobstudenten.