Stad Oostende opent een online rouwregister

Geplaatst op Posted in Communicatie, Stad Oostende

Elkaar steunen als het moeilijk gaat. Bekommernissen, verdriet of angsten met elkaar kunnen delen. Het zijn zaken die ervoor zorgen dat mensen een hechte gemeenschap vormen, ook in Oostende. Vanaf vandaag kan iedereen daarom op de website van Stad Oostende een boodschap achterlaten op een digitaal rouwregister, naar aanleiding van de coronacrisis.

Ondanks de zware inspanningen van ziekenhuizen en woonzorgcentra maakt het coronavirus ook in Oostende slachtoffers. Een zware dobber voor familie en nabestaanden, want een geliefde verliezen in deze tijden is vaak dubbel zo hard. Mensen moeten afscheid nemen aan de telefoon, of via het scherm van een tablet of smartphone. Een knuffel of laatste kus kan niet altijd meer.In deze coronatijden is er gelukkig veel solidariteit merkbaar. Mensen doen boodschappen voor de buren, bellen voor een babbel naar iemand die alleen woont of ze hangen een boodschap of een witte vlag uit voor de zorgverleners. Het online rouwregister van Stad Oostende biedt nu aan iedereen de kans om zijn of haar medeleven te betuigen met de nabestaanden van de mensen die overleden aan het coronavirus. Ook dat is een sterk signaal van solidariteit.

Omdat je tegenwoordig enkel op afspraak kunt langsgaan op het stadhuis, is een papieren rouwregister geen optie. Via een online rouwregister kunnen mensen elkaar wel digitaal ontmoeten om hun verdriet te delen. Boodschappen van bekenden of onbekenden kunnen een hart onder de riem betekenen voor iedereen die iemand verloor aan het coronavirus. Een troostende boodschap, een zelfgeschreven gedicht, een eenvoudig woord van sterkte,… zorgen ervoor dat mensen weten dat ze er niet alleen voor staan.

Via oostende.be/rouwregister kan iedereen op het online rouwregister van de stad terecht. Wie een boodschap wil nalaten wordt gevraagd om zich te registreren. Dat kan eenvoudig via een mailadres of met een bestaande ‘Mijn Oostende’-account. Onmiddellijk daarna kan een tekst of een foto gepost worden.