Stad Oostende lanceert geboortebox voor pasgeboren ‘Ostendenoartjes’

Geplaatst op Posted in Burgerzaken, Stad Oostende

De geboorte van een nieuw ‘Ostendenoartje’ is iets wat Stad Oostende niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Daarom werd de geboortebox, die kersverse ouders mee krijgen bij de geboorteaangifte, in een volledig nieuw jasje gestoken.

Elk jaar worden er tussen de 500 en 600 Oostendse kindjes geboren. De ouders komen binnen de 15 dagen na de geboorte langs in het Stadhuis om een geboorteaangifte te doen. Bij deze belangrijke gebeurtenis geeft Stad Oostende een geboortebox mee naar huis, en deze werd nu in een volledig nieuw jasje gestoken. “De geboortebox is een leuke herinneringsdoos waar kleine spulletjes in bewaard kunnen worden die later mooie herinneringen zullen vormen voor het kindje. De doos is bovendien gevuld met leuke geschenkjes en heel wat interessante informatie voor jonge ouders,” aldus bevoegd schepen Hina Bhatti.

Duurzaam én mooi

De geboortebox is een stevige doos die je lang kan bewaren, en hij is gemaakt van gerecycleerd materiaal. In de doos zitten bovendien een aantal leuke geschenkjes. Het unieke slabbetje van Stad Oostende voor de kleine Ostendenoartjes zal ongetwijfeld goed van pas komen. Het duurzame slabbetje is gemaakt van biokatoen.

#ikkoopinoostende-cheque, een geschenk voor de baby en steun voor de lokale economie

En dat is nog niet alles! In de geboortebox zit ook een #ikkoopinoostende-cheque van 25 euro, die de ouders kunnen besteden bij heel wat Oostendse handelaars. Hiermee kunnen de ouders een leuk of nuttig geschenkje kopen en Stad Oostende steunt er bovendien ook de lokale economie mee. Economisch Huis Oostende sprak de voorbije maanden een aantal extra handelaars aan met een interessant aanbod voor jonge ouders, om ook mee in te stappen in de #ikkoopinoostende-cheque.

De deelnemende handelaars zijn terug te vinden op de websites van het Economisch Huis Oostende en van Toerisme Oostende.

Een boom in het Geboortebos voor elk Oostends kindje

Via het kaartje in de geboortebox laat Stad Oostende de ouders alvast weten dat ze nog een uitnodiging zullen krijgen voor de aanplanting van het geboortebos. “Het is een traditie om voor elk Oostends kindje dat geboren wordt, een boom aan te planten in het Geboortebos, dat deel uitmaakt van het Stadsrandbos. Zo zorgen we samen voor een groene, gezonde stad waar onze kinderen kunnen opgroeien”, vertelt schepen Hina Bhatti.