Stad Oostende informeert over grote werven op webpagina

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Bouwwerven en dan vooral grote werven, hebben een impact op buurtbewoners, maar ook anderen die er dagelijks moeten passeren van en naar het werk of school. Om haar inwoners nog beter te informeren, pakt Stad Oostende uit met een overzichtelijke webpagina die alle info bundelt over die grote werven.

De impact van een bouwwerf voor omwonenden is niet gering. Sommige grote bouwprojecten kunnen zelfs verschillende jaren duren.

Een werf roept bovendien een aantal vragen op zoals ‘Hoe laat mogen de werken starten of tot hoe laat mag er gewerkt worden? Mogen de vrachtwagens wel door mijn straat rijden of moeten ze een (andere) afgesproken route volgen?

Voor informatie over werkzaamheden in onze stad, kan je al langer terecht op de website van de stad. Als er impact is op jouw straat of buurt, krijgen bewoners ook een bewonersbrief in de bus.

Voor sommige grotere werven, verzamelde Stad Oostende nu specifieke informatie die op een overzichtelijke webpagina wordt gepresenteerd. Je kan er per project de verschillende fasen van de bouwwerken volgen en je vindt er ook de contactgegevens van de werfverantwoordelijke en de bouwheer.

Voor al deze informatie is er voortaan één adres: www.oostende.be/grotewerven