Sabine Friederichs zegt de politiek vaarwel

Geplaatst op Posted in Partij

Sabine Friederichs, gemeenteraadslid voor Open Vld Oostende, zegt de politiek vaarwel. De gemeenteraad van juni zal de laatste van haar politieke loopbaan zijn. ‘Ik heb mij 15 jaar lang ingezet om de liberale waarden in onze stad te verdedigen. Als ondervoorzitter van de Grote Post heb ik het cultuurcentrum mee helpen groeien. Het is nu tijd om mij fulltime bezig te houden met het kunstproject LATUVU dat ik samen met mijn partner heb opgestart,’ aldus Sabine Friederichs.

Sabine Friederichs is een gevestigde waarde bij de Oostendse liberalen. Ze kreeg het liberalisme dan ook met de paplepel ingegeven van haar vader, Marcel Friederichs. Al die tijd heeft ze de liberale waarden: vrijheid, vrije meningsuiting en solidariteit uitgedragen. Na 15 jaar neemt ze afscheid van de politiek, de gemeenteraad van juni zal haar laatste zijn. ‘Sabine is geen tafelspringer, maar ze heeft zich wel jarenlang ingezet voor heel wat belangrijke dossiers in onze stad. Horeca en cultuur zijn haar stokpaardjes. We zien haar met pijn in het hart vertrekken om zich toe te leggen op haar grote passie: kunst. We wensen haar het allerbeste toe in haar nieuwe uitdaging,’ aldus burgemeester Bart Tommelein.

In de toekomst zal Sabine Friederichs zich focussen op LATUVU, een kunstproject dat ze samen met haar partner opgestart heeft in de Languedoc, want kunst verbindt over de grenzen heen. In dit project werken ze met Belgische en internationale kunstenaars met tentoonstellingen, artiesten in residentie… De missionstatement is duidelijk: “Elke kunstvorm is een universele taal met zijn eigen, niet noodzakelijk geëxpliciteerde code en betekenis die daardoor (ver)banden schept die nationaliteit, religiositeit, ras overstijgen.” De connectie met Oostende is nooit veraf, ze zal binnenkort onder de vlag van LATUVU het project ‘Empty Room’ opstarten.

‘Ik heb mij 15 jaar lang ingezet om de liberale waarden in onze stad te verdedigen. Als ondervoorzitter van de Grote Post heb ik het cultuurcentrum mee helpen groeien. Ik blijf geloven in mijn droom om Oostende op de kaart te zetten als cultuurstad bij uitstek en opnieuw de Europaprijs voor hedendaagse kunst in te richten. Er wordt teveel gezegd dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in politiek. Het is een stelling waar ik absoluut niet mee akkoord kan gaan. We moeten jonge enthousiastelingen alle kansen geven, ik ben dan ook tevreden dat Gianni Cornette, voorzitter van Jong VLD Oostende, mijn plek in de gemeenteraad mag innemen. Ik wil al mijn kiezers en iedereen waar ik mee mocht samenwerken bedanken voor hun inzet en vertrouwen. Tot weldra,’ besluit Sabine Friederichs.

Laat een reactie achter