Oostende@internet: iedereen aan de pc

Geplaatst op Posted in Digitalisering

Maar liefst 452 cursisten volgden dit voorjaar een opleiding van Oostende@internet. Ze ontvingen op zaterdag 22 juni hun diploma uit de handen van schepen Hina Bhatti (Open Vld), de schepen bevoegd voor dit project. Door het laagdrempelige opzet van deze lessen om te leren werken met de computer, een digitaal toestel, het internet of de sociale media, blijft Oostende@internet een hit. De lessenreeksen zijn kort, worden tijdens de dag gegeven en gaan steeds op een gemakkelijk te bereiken locatie door.

Het schooljaar 2018-2019 zit erop en traditioneel ontvangen ook de cursisten van het project Oostende@internet hun diploma. In totaal hebben dit voorjaar 452 cursisten hun opleiding afgewerkt in de drie deelnemende scholen De Avondschool, Openschool en VormingPlus. Het doel van het project is en blijft nog steeds om alle mensen mee te krijgen op de digitale trein. Niemand kan het nog negeren: overweg kunnen met een digitaal toestel, met het internet of met sociale media is een noodzaak om mee te kunnen in deze razendsnel evoluerende samenleving.

Het succes van het project is te danken aan het laagdrempelige opzet. De lessen worden tijdens de dag gegeven. Zo krijgen mensen die ‘s avonds niet kunnen komen eveneens de kans om iets bij te leren. De scholen laten de reeksen steeds op een gemakkelijk te bereiken plaats doorgaan. Ook in het centraal gelegen ontmoetingscentrum De Boeie zullen vanaf volgend schooljaar lessen georganiseerd worden. De lessenreeksen lopen nooit echt lang. Ook dit is een belangrijke factor die bepaalt of mensen erin slagen om een cursus af te werken. Het inschrijvingsgeld is bescheiden en als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, krijg je het grootste deel teruggestort.

Tot de brede waaier aan opleidingen binnen het project Oostende@internet behoren onder andere een ‘Beginnerscursus’ voor mensen die vanaf nul starten maar men kan er evengoed leren whatsappen, internetbankieren of werken met Windows 10.

De cursisten mochten dit keer hun diploma ontvangen uit de handen van schepen Hina Bhatti (Open Vld). De gloednieuwe schepen zette meteen alle cursisten in de kijker door hen één voor één als een VIP te beschouwen.

“Elke Oostendenaar is belangrijk”, stelt schepen Hina Bhatti (Open Vld), “iedereen telt. Of we nu oud zijn of jong, weinig tijd hebben of juist door omstandigheden veel thuis zijn, het project Oostende@internet geeft iedereen de mogelijkheid om op de digitale trein te springen. De laagdrempelige opleidingen creëren kansen en perspectieven. In het bestuursakkoord benadrukken we dit waardevolle project. Het vereenvoudigt de band met de administratieve diensten maar ook tussen burgers onder elkaar. ”

Vanaf september 2019 gaan de lessen weer van start. Het aanbod en de startdata staan opgelijst op de website van de stad www.oostende.be/cursussen-oostende-internet of kom je te weten door te bellen naar de scholen*. Er volgt ook een folder die in alle Oostendse brievenbussen zal worden verdeeld.

Laat een reactie achter