Prikkelarme kermisdag op 20 oktober

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toegankelijkheid
De prikkelarme dag keert dit jaar terug tijdens de Oktoberfoor en zal plaatsvinden op dinsdag 20 oktober, met een uitgebreide formule. Net als vorig jaar schakelen de foorkramers de lichtflitsen uit en dempen ze de muziek. Bepaalde attracties draaien ook iets trager.

Er zijn ook opnieuw gratis oordopjes te verkrijgen aan elke kassa. In overeenstemming met de coronamaatregelen zullen de oordopjes niet meer in een grote voorraaddoos zitten. Elk paar oordopjes is apart verpakt en wordt ook zo aangeboden door de kermisuitbaters.

Nieuw dit jaar is dat er tijdens de prikkelarme kermisdag op de hoek van de Groentemarkt en het Mijnplein een onthaalpunt zal zijn met medewerkers van Inter vzw. Hun stewards zijn opgeleid om mensen met een beperking te ondersteunen. Ter hoogte van de onthaalpunten stellen we eveneens een toegankelijk toilet ter beschikking. Dankzij een voldoende grote toegang, een helling en genoeg ruimte binnenin kunnen mensen in een rolstoel hier makkelijk terecht.

Zowel de mensen aan de kassa als de medewerkers van Inter krijgen een venstermasker aangeboden van de stad Oostende. Tijdens de andere dagen zal een coronateam op de kermis aanwezig zijn. Zij worden ingezet door de stad en krijgen tips van Inter over de  omgang met mensen met een beperking.