https://www.bird.co

Opnieuw deelsteps in Oostende

Geplaatst op Posted in Mobiliteit & Parkeren, Stad Oostende
Voortaan kan je weer in de stad rondtoeren op een deelstep. Oostende gaat daarvoor in zee met Bird, de rechtsopvolger van de huidige vergunninghouder LMTS/Circ. De deelsteps zijn een milieuvriendelijk alternatief voor zowel inwoners als bezoekers van de stad om korte afstanden af te leggen.

Vanaf dinsdag 18 mei kunnen Oostendenaars en bezoekers van de stad opnieuw gebruik maken van deelsteps. Deelsteps deden in 2019 al hun intrede in Oostende en waren toen een enorm succes. Door de overname van de Duitse firma Circ door het Amerikaanse bedrijf Bird en de coronacrisis werd het project tijdelijk stopgezet, maar nu blaast Stad Oostende de deelsteps nieuw leven in met Bird. De deelsteps zijn een milieuvriendelijk alternatief om korte afstanden af te leggen voor zowel inwoners als bezoekers van de stad.

Werkwijze en kostprijs

Met de Bird app ga je op zoek naar de dichtstbijzijnde step. Je ontgrendelt de deelstep door de code met de app te scannen. Wanneer je je bestemming hebt bereikt, laat je de step op een verantwoordelijke plek achter en beëindig je de rit op de app. De eerste keer maak je een account aan, daarna log je steeds terug in. Het ontgrendelen van de steps kost 1 euro en daarna 0,25 euro per minuut.

Veiligheid voorop

Veiligheid is een topprioriteit voor Bird. Een aantal beleidsmaatregelen en initiatieven zorgen er bovendien voor dat het een positieve aanvulling heeft op het mobiliteitsaanbod. Alle gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden. Alle rijders stemmen in met een veiligheidsovereenkomst met Bird. Wie niet verantwoordelijk handelt kan worden uitgesloten van de app. Bird steps zijn voorzien van GPS-tracering, zodat het bedrijf de steps kan volgen en ervoor kan zorgen dat ze correct worden gebruikt en geparkeerd. Bird heeft ook een ‘community mode’ in de app zodat mensen eventuele problemen kunnen melden die Bird dan vervolgens kan oplossen.Foto: bird.co