Ook deze zomer gratis aanmelden voor drukste stranden Oostende

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toerisme
In Oostende wordt er deze zomer opnieuw met een systeem van aanmeldingen voor het strand gewerkt. Vooraf aanmelden zal enkel nodig zijn op de drukste dagen en alleen op de drie drukste stranden van Oostende: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan Venetiaanse Gaanderijen).

Vorige zomer werd er voor het eerst gewerkt met een aanmeldingssysteem. Op die manier kon de stad de drukte vooraf inschatten, anticiperen en zorgen voor de nodige spreiding van bezoekers. Ook de strandzone aan het Thermae Palace wordt deze zomer actief gemonitord. Daar zal geen aanmelding nodig zijn, maar strandbezoekers zullen wel geteld worden om de drukte in die zones onder controle te houden en bij te sturen indien nodig.

De respons op het aanmeldingssysteem vorig jaar was zeer positief. Zowel Oostendenaars als bezoekers konden genieten van een plaatsje op het strand, met de nodige afstand en bijhorend veiligheidsgevoel. Aanmelden is volledig gratis en enkel nodig op zeer drukke dagen.

Er zullen dus nog wat beperkingen zijn, maar dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne zal er deze zomer toch al heel wat meer mogelijk zijn dan vorige zomer.

Voor de organisatie van een goede mobiliteit en crowd control wordt opnieuw samengewerkt met de gespecialiseerde bedrijven Scelta en To-B-Seen.