Oostendebon verlengd tot einde van het jaar om horeca te steunen

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

De Oostendebon wordt verlengd en blijft geldig tot 31 december 2021. Eerder werd de bon al verlengd tot eind april om de zaken die moesten sluiten er ook van mee te laten genieten. Omdat de horeca pas ten vroegste op 1 mei volwaardig de deuren zal kunnen openen, wordt de bon nu opnieuw verlengd.

De Oostendebon die aan de Oostendse gezinnen, ondernemers en tweedeverblijvers werd geschonken, wordt verlengd tot 31 december 2021. De bon werd al eens verlengd tot eind april om de zaken die moesten sluiten ook mee te laten genieten van het initiatief. Na de beslissing van het overlegcomité om de horeca pas ten vroegste op 1 mei opnieuw op te starten, verlengt Stad Oostende nogmaals de geldigheid van de Oostendebon. Zo wil de stad de horeca-uitbaters de kans geven om ten volle mee te genieten van de grootschalige actie.

Horeca steunen met de Oostendebon

Wie de Oostendebon gespaard heeft om bij zijn of haar favoriete Oostendse horecazaak te besteden, krijgt nu ruim de tijd om de bon in te ruilen voor een lekker etentje of om gezellig iets te gaan drinken. De lijst met deelnemende handelaars, waaronder heel wat Oostendse restaurants en cafés, is terug te vinden op www.oostende.be/oostendebon. Bovendien bieden sommigen daarvan ook takeaway aan, voor wie de horeca nu al wil steunen met de bon.

De Oostendebon werd in het leven geroepen om tegelijk de koopkracht van alle inwoners én de lokale economie in onze stad te ondersteunen. De actie maakt deel uit van het herstelplan om de grote sociale en economische gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. Door de verlenging van de bon, hoopt de stad ook de horeca een extra duw in de rug te geven.

Lokale ondernemingen kunnen zich alsnog inschrijven

Horecazaken die zich nog niet als lokale handelaar inschreven, kunnen dat tot en met vrijdag 2 april alsnog doen via het webformulier op www.oostende.be/oostendebon. Stad Oostende stelt de inschrijvingen voor handelaars tijdelijk opnieuw open voor alle handelszaken die zich nog niet inschreven eind vorig jaar. Dezelfde voorwaarden gelden nog steeds: alle handels- of horecazaken met een fysieke vestiging in Oostende komen in aanmerking, behalve grote supermarktketens.