Nieuwe fitnesstoestellen in Raversijde

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Het speelplein in de Luchthavenstraat in Raversijde is vijf fitnesstoestellen rijker. Eerder werd ook al een basketbalpaal geplaatst. De toestellen – waarvan er twee rolstoeltoegankelijk zijn – werden bekostigd met het resterende budget van de Oostendebon. De Raversijdenaars kozen de toestellen zelf via een bevraging.

In 2023 deed de Stad Oostende een bevraging bij de inwoners van Raversijde rond de behoeften van speel- en sportinfrastructuur. De bevraging kaderde in het resterende budget van de Oostendebon. Uit deze bevraging en een poll op ons.oostende.be werd gekozen voor fitnesstoestellen en een basketterrein aan het speelterrein van de Luchthavenstraat.

In het najaar van 2023 werd al een basketpaal geplaatst door het Speelpleinatelier. Recent plaatste de Stad ook vijf fitnesstoestellen, waaronder ook twee rolstoeltoegankelijke toestellen. In functie van optimale toegankelijkheid hebben de Stadsdiensten ook nog twee banken verplaatst.

Het creëren van inclusieve ruimtes is een essentieel onderdeel van ons streven naar een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt. De recente toevoeging van rolstoeltoegankelijke fitnesstoestellen in Raversijde toont ons engagement voor een toegankelijk en gezond leefmilieu voor alle inwoners.Hina Bhatti, Schepen voor Toegankelijkheid

De installatie werd bekostigd met het resterende budget van de Oostendebon voor de wijk Raversijde. Intussen werd ook nog beslist om een 3×3-belijning aan te brengen op het basketterrein.

Het was een belofte van het bestuur om een deel van de niet gebruikte Oostendebonnen te investeren in sport- en speelinfrastructuur. Na succesvolle projecten zoals het 3 on 3 basketveld op de Konterdam en skatetoestellen aan OC De Ballon, introduceren we nu fitnesstoestellen in Raversijde als derde realisatie. Binnenkort volgen de realisaties in de andere wijken. Samen bouwen we aan een actieve en gezonde leefomgeving voor alle inwoners van Oostende.Bart Plasschaert, Schepen voor Vrije Tijd