Curatorenteam zal tijdelijke herbestemming aan zwembadsite Oostende geven

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Het oude zwembad in de Koninginnelaan is intussen afgebroken. Het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende lanceerde nu, op vraag van Stad Oostende, en in samenwerking met het Stadsatelier Oostende een curatorenopdracht om de site tijdelijk te herbestemmen.

Tegen de zomer zouden er al nieuwe activiteiten op de site kunnen doorgaan.

De sloopwerken van het oude zwembad in de Koninginnelaan zijn begin 2024 voltooid. De Stad nam eerder al de beslissing om de zwembadsite als een open ruimte in te richten. In afwachting van een concrete eindbestemming en inrichtingsplan, lanceert het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende in nauwe samenwerking met het Stadsatelier Oostende een curatorenopdracht om via een actiegerichte aanpak een tijdelijke andere bestemming voor de site op te zetten.

In de loop van mei valt de beslissing over de aanstelling van een curatorenteam, waarna dat multidisciplinair team vanaf deze zomer tot de zomer van 2025 voor een tijdelijke invulling met allerhande activiteiten op de site zal zorgen. Zij zullen er eveneens over waken dat alle kansen van het terrein benut worden zonder bijkomende hinder en met respect voor de omgeving.

Momenteel werd het terrein van de site al ingezaaid zodat er een mooie groene open ruimte wordt gecreëerd. Tegen de zomer wordt ook de droom van León, een gazon vol zonnebloemen aan het oude zwembad, in het kader van het project ‘Dromen van Oostende’ in vervulling gebracht op het terrein. Het zaaien zal plaatsvinden in april om dan hopelijk in augustus de zonnebloemen over 2.000 m² te zien bloeien.