Claudia Decaluwé van Sha-na zet als liberaal haar schouders onder Trots op Oostende

Geplaatst op Posted in In de pers, Partij, Verkiezingen

Claudia Decaluwé werd in de jaren ‘90 bekend als zangeres van Sha-Na, de bekende meidengroep. Ze trad toen bijna wekelijks op in Tien om Te Zien. Zo’n twintig jaar later vind je haar terug in Vincl’O, het restaurant dat ze samen met haar man Vincent Devries een jaar geleden opende. “Met mijn kandidatuur steun ik als liberaal graag Trots op Oostende. Ik wil mij graag focussen op cultuur en als ondernemer in het centrum heb ik ook bijzondere aandacht voor de mobiliteit,” zegt Claudia Decaluwé. 

Claudia woonde een tijdje in het binnenland en na haar zangcarrière ging ze aan de slag in de horeca. Ondertussen woont ze al een aantal jaar terug in Oostende, op de Opex en was ze verantwoordelijke voor de Belevingsbrasserie van het Fort Napoleon. De Oostendse kiest er voor om de lijst van Trots op Oostende te steunen als liberale kandidate. “Ik ben al lang liberaal. Het voorstel van afgelopen week om een vrijwillige 48-uren werkweek mogelijk te maken vind ik logisch. Op vandaag zijn werknemers die meer willen werken verplicht om naar een andere werkgever te stappen. Zeker in de horeca zien we dit vaak. Mensen zoeken een extra werkgever waar ze dan een flexijob uitoefenen, in plaats van bij hun eigen baas wat extra te werken. Door de hoge belastingen op overuren is dat financieel niet interessant.“

Als Oostendse merkt ze op dat de afgelopen jaren in Oostende heel wat veranderd is met het nieuw bestuur. “Er zijn heel wat investeringen geweest in cultuur, denk maar aan de fotobiënnale, het podcastfestival en zoveel meer. Het is een thema dat mij enorm boeit en waar ik mij graag voor wil engageren. Als ondernemer in het centrum besef ik dat een verkeersluw centrum zijn voordelen heeft maar de bereikbaarheid blijft belangrijk. Een evaluatie dringt zich op, in samenspraak met inwoners en handelaars,” besluit Claudia.