Het James Ensorhuis verwelkomt zijn 5.000ste bezoeker

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toerisme

In Oostende kijkt men terug op een geslaagde openingsperiode van het James Ensorhuis

In het James Ensorhuis heeft men op vrijdag 7 augustus zijn 5.000ste bezoeker in de kijker gezet. De mix tussen het interactieve belevingscentrum en de authenticiteit van de vernieuwde woning blijkt een schot in de roos. Nadat het op 14 juli de deuren opende voor het grote publiek, kan het nu dus al terugkijken op een zeer geslaagde start.

De toevoeging van het interactieve gedeelte geeft bezoekers extra inzicht in de complexe leefwereld van Ensor. Zo kun je het kunstwerk De Baden van Oostende tot leven wekken wanneer je de interactieve wand aanraakt. De kleinste bezoekers kunnen ook aan speed painting doen, waarbij ze met technologie zélf een schilderij van Ensor moeten afwerken (in max. 1 minuut!).

“We openden het James Ensorhuis op 14 juli voor het grote publiek en nog geen maand later kunnen we al de 5.000ste bezoeker verwelkomen. Dat doet ongelofelijk veel deugd en is een pluim op de hoed van de medewerkers hier ter plaatse. Niet toevallig een verwijzing naar de bloemenhoed natuurlijk van onze bekendste Oostendse schilder.” zegt burgemeester Bart Tommelein.