Geen residentiële bebouwing op de site van het oude zwembad

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Het oude zwembad in de Koninginnelaan wordt momenteel afgebroken. In de plaats komt een mooie open ruimte, de groenaanleg is voorzien voor maart 2024. Om ervoor te zorgen dat er geen residentiële bebouwing mogelijk is op deze site, maakt het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende een RUP in die zin op.

De afbraak van het oude zwembad in de Koninginnelaan is volop bezig. Het einde van de werken is voorzien eind februari 2024. Aansluitend wordt het terrein in de loop van maart 2024 ingezaaid zodat een mooie groene open ruimte wordt gecreëerd.

Ruimtelijk uitvoeringsplan

Het College van Burgemeester van Schepenen gaf op vrijdag 8 december de opdracht aan het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende om een ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) op te maken voor de omgeving rond het Thermae Palace Hotel.

Geen residentiële bebouwing

Met de opmaak van het RUP wil de Stad ervoor zorgen dat residentiële bebouwing op de site van het oude zwembad niet kan. Hiermee wordt de open ruimte op lange tijd verankerd. Deze historische locatie krijgt een duurzame en kwalitatieve invulling met respect voor de verschillende monumenten.