Banden (elektrische) rolstoel of scootmobiel opblazen via Fietspunt Oostende

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Dankzij steun van de Stad kunnen personen met een beperking bij Fietspunt Oostende niet enkel gratis toegankelijk fiets- en wandelmateriaal ontlenen, maar ze kunnen er vanaf nu ook de banden van hun rolstoel, elektrische rolstoel of scootmobiel laten opblazen. De Stad werkte dit initiatief uit op vraag van een rolstoelgebruiker.

Stad Oostende koopt regelmatig aangepast fietsmateriaal en rolstoelen aan die Fietspunt Oostende -gelegen bij het station – gratis ter beschikking stelt voor mensen met een beperking. De Stad is van mening dat inwoners en toeristen met een beperking zich zo op een betere manier kunnen verplaatsen en meer mogelijkheid krijgen tot vrijetijdsbesteding.

Nu de winter nadert, wordt het steeds kouder en dan is extra zorg dragen voor je (toegankelijke) fiets  of rolstoel zeker een must. Op vraag van een rolstoelgebruiker, kunnen personen met een beperking vanaf nu bij Fietspunt Oostende de banden van hun (elektrische) rolstoel of scootmobiel laten opblazen. Die service wordt dankzij steun van Stad Oostende kosteloos aangeboden.

Herstellingen aan (elektrische) rolstoelen of scootmobielen zijn niet opgenomen in het aanbod van Fietspunt.

Schepen Hina Bhatti: Bij Fietspunt Oostende kunnen minder mobiele mensen nu niet alleen bij de uitleendienst terecht, maar ook zorgeloos de winter tegemoet gaan door hun (elektrische) rolstoel of scootmobiel te laten voorzien van goed opgepompte banden. Een kleine ingreep die een groot verschil maakt.”

Sociaal-economisch project sinds 2009

Fietspunt Oostende is een sociaal-economisch project dat sinds 2009 bestaat. Fietspunt Oostende wordt uitgevoerd en ondersteund door Groep INTRO vzw, een organisatie voor vorming, onderwijs, opleiding, trajectbegeleiding, jobcoaching, werkervaring en sociale economie. Onder pedagogische en technische begeleiding staan verschillende medewerkers in voor het toezicht en onderhoud van de fietsenstallingen in en rond het station van Stad Oostende.