Eerste expo in Anglicaanse kerk tijdens Maand van de Musea en Galerijen

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Sinds de renovatie doet de Anglicaanse kerk ook dienst als volwaardige exporuimte. Tijdens de Maand van de Musea en Galerijen zwieren de deuren voor het eerst open voor een expo over de geschiedenis en restauratie van de kerk.

De Anglicaanse kerk verkeerde in slechte bouwfysische toestand. Stad Oostende besliste daarom in de vorige legislatuur al om samen met Anglicaanse gemeenschap de kerk te renoveren. Na de restauratie zou de kerk zowel worden gebruik voor erediensten als voor cultureel gebruik, meer bepaald als exporuimte. Het architectenbureau Felix & Partners stond in voor het restauratieconcept.

De Maand van de Musea en Galerijen is de perfecte aanleiding voor een eerste tentoonstelling, een foto-expo over het verloop van de  restauratiewerken. Er hangen foto’s te kijk van Oostendenaar Valère Prinzie die de gelegenheid kreeg om de restauratiewerken aan de kerk op de voet te volgen en op foto vast te leggen. In een tweede luik van de expo komt de geschiedenis van de Anglicaanse kerk aan bod.

“Hiermee bouwen we verder aan de realisatie van ons bestuursakkoord. Met het gedeelde gebruik van de Anglicaanse kerk zijn we een schitterende exporuimte rijker. Het is de bedoeling om Oostendse kunstenaars een forum aan te bieden. Deze exporuimte kan telkens voor drie opeenvolgende weekends worden gehuurd via de dienst Cultuur”, zegt schepen voor Vrije Tijd Bart Plasschaert.

“Door het nevengebruik van de Anglicaanse kerk bewijst dit gebouw twee keer zijn nut want voortaan zet deze geloofsgemeenschap haar deuren open voor tentoonstellingen. Ook de toegankelijkheid werd in het verhaal meegenomen. De architecten van Felix & Partners toverden het geblindeerde rechterdeel om in een rolstoeltoegankelijke en luchtige ingang met grote glaspartijen. Deze eerste expo bewijst dat Oostende er weer een pareltje bij heeft”, aldus schepen van Erediensten Hina Bhatti.

De tentoonstelling is de hele maand februari gratis te bezoeken elke vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur en elke zondag van 13.30 tot 17.30 uur.

Meer info over de Maand van de Musea en Galerijen op www.oostende.be/maandvandemusea.