Burgemeester Bart Tommelein laat pand waar transmigranten werden aangetroffen indien nodig sluiten

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Dit weekend heeft de politie in Oostende tot drie keer toe transmigranten aangetroffen in een onbewoonbaar verklaard gebouw. Burgemeester Bart Tommelein volgt de situatie nauw op en zal het pand op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Sportstraat indien nodig laten sluiten.

Zaterdagnamiddag, -avond en zondagochtend trof de politie van Oostende illegale transmigranten aan in een onbewoonbaar verklaard gebouw op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Sportstraat. De politie stelde processen-verbaal op en contacteerde de Dienst Vreemdelingenzaken. De aangetroffen personen werden bestuurlijk aangehouden en overgebracht naar het afhandelcentrum voor transmigranten (ACT) in Steenokkerzeel.

‘Als de politie tot drie keer toe illegale transmigranten vindt in een onbewoonbaar pand is dat geen toeval. De kans lijkt groot dat het om een netwerk van mensensmokkelaars gaat’ aldus Burgemeester Bart Tommelein. ‘De politie heeft reeds contact gehad met de eigenaar van het pand om te zorgen dat het gebouw voortaan goed afgesloten is. We zullen dat de volgende dagen nauwlettend controleren. Indien nodig zal ik via een burgemeesterbesluit het pand laten sluiten.’

Laat een reactie achter