Gianni Cornette: nieuwe voorzitter Jong VLD Oostende

Geplaatst op Posted in Partij

Na bijna drie jaar als voorzitter van de jonge liberalen geeft Charlotte De Backer de fakkel door aan Gianni Cornette. Het was volgens haar ook binnen Jong VLD tijd voor vernieuwing.

Hoe kijk je terug op de afgelopen drie jaar?


Charlotte: ‘Ik heb als voorzitter verschillende punten op de politieke
agenda kunnen plaatsen. Dat blijkt ook uit het nieuwe bestuursakkoord. Heel wat van de punten die we met Jong VLD naar voor hebben geschoven liggen klaar om in de komende zes jaar uitgevoerd te worden.’ Zou je niet nog wat willen verderwerken? ‘Nee, op een bepaald moment moet je
loslaten. Ik zetel vanaf januari in de gemeenteraad, start als kabinetschef bij Mercedes Van Volcem en word in april ook nog eens mama. Ik zal mijn dagen dus wel weten te vullen,’ zegt Charlotte al lachend.

‘Samen met Louise Stubbe heb ik hard gewerkt om de jongerenploeg opnieuw op de kaart te zetten. We hebben een ongelofelijk leuk team, het is tijd om de fakkel door te geven aan iemand die de tijd heeft om zich hiervoor 100% zal inzetten. Gianni was voor mij de logische keuze.’

Gianni: ‘Bedankt Charlotte.’

Gianni, zie je die nieuwe uitdaging zitten?

‘Natuurlijk! Anders had ik ze uiteraard niet aangenomen,’ zegt hij al knipogend. Ik wil het werk van Charlotte verder zetten. We hebben vandaag een divers team, ik zou dat graag uitbreiden door nog wat nieuwe jonge mensen aan te trekken. Met Jong VLD wil ik in de toekomst verder focussen op mobiliteit. Charlotte kon mijn interesse wekken met haar vernieuwend voorstel om van de Alfons Pieterslaan een Rambla te maken en het verkeer te laten doorstromen in één richting. Leegstaande handelspanden zijn een doorn in het oog van onze stad, ik zal daar als voorzitter op verder werken. Daarnaast is het ook belangrijk dat er meer aandacht komt voor alleenstaanden. Zij hebben het niet altijd even gemakkelijk in de maatschappij.’

We hebben gehoord dat dit niet de enige nieuwe uitdaging is voor jou?

‘Heb je het dan over mijn toekomstig huwelijk,’ vraagt Gianni al lachend. ‘Nee, ik mag inderdaad ook gaan zetelen voor Open Vld in het Bijzonder
Comité voor Sociale Dienst. Ik zal er samen met Marianne Aspeslagh over waken dat Oostendenaars die het moeilijk hebben kansen krijgen én dat ze die kansen ook grijpen. Dat is een kwestie van vertrouwen en verantwoordelijkheid.’

We horen het, de opvolging is verzekerd.

Charlotte: ‘Daar heb ik geen twijfel over!‘
Gianni: ‘Ik ga er 100% voor!’

Laat een reactie achter