Drugscontroles houden uitgangsleven veilig

Geplaatst op Posted in Politie

Bij een drugscontrole aan de hippodroom controleerde de Oostendse politie vorig weekend 502 personen, van wie 40 in het bezit waren van verdovende middelen. ‘Zoals in ons bestuursakkoord staat, voeren we samen met de politie en alle andere actoren een intens anti-drugsbeleid. Dankzij gerichte controles houden we het Oostendse uitgangsleven veilig voor iedereen’ aldus Burgemeester Bart Tommelein.

Op 1 februari organiseerde de politiezone van Oostende een drugscontrole op het evenement ‘Skankerz’ aan de hippodroom.

In totaal werden 502 personen gecontroleerd met behulp van de drugshond van de zone. Na een positieve reactie van de drugshond werden 62 personen gefouilleerd. Hiervan waren 40 personen in het bezit van verdovende middelen, onder hen 9 minderjarigen. Er werd voor een totaalbedrag van 4.375 euro aan onmiddellijke minnelijke schikkingen uitgeschreven.
Op het einde van de controleactie trof de politie een persoon aan die in het bezit was van 15 hoeveelheden synthetische drugs, klaar voor verkoop. Bij de huiszoeking nadien werd iets meer dan 400 gram van dezelfde drugs aangetroffen met aanwijzingen van verkoop. Daarop werd de verdachte gearresteerd.

Samen met de hondenbrigade

De politiezone van Oostende zet geregeld in op drugscontroles tijdens acties en evenementen maar ook dagelijks tijdens controles van voertuigen. Dit om de veiligheid van de burgers van de Stad Oostende te bewaren. Drugscontroles op acties en evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de hondenbrigade van de zone. In totaal telt de zone zeven politiehonden (vijf patrouillehonden en twee drugshonden).

‘Zoals in het bestuursakkoord van onze vernieuwingscoalitie staat, voeren we in samenwerking met de politie en alle andere actoren een intens anti-drugsbeleid. Tegen drugdealers treden we keihard op. Dankzij gerichte controles door de politie houden we het Oostendse uitgangsleven veilig voor iedereen’ aldus Burgemeester Bart Tommelein.

‘Ik sta 100 % achter een positief uitgaansklimaat en de vele leuke aspecten die aan dergelijke evenementen verbonden zijn. Net om die leefbaar te houden en te garanderen dat dit ook in de toekomst mogelijk blijft, moeten we blijvend inzetten op deze controles. Zo kunnen onze jongeren op een veilige en gezonde manier blijven genieten van de vele evenementen die Oostende te bieden heeft’ besluit korpschef Philip Caestecker.

Laat een reactie achter