Beperkte 11 en 15 novemberviering in Oostende

Geplaatst op Posted in Communicatie, Stad Oostende

November is traditioneel de maand van de herdenkingsplechtigheden. Door de geldende coronamaatregelen zullen de plechtigheden van 11 en 15 november beperkt gevierd worden.

Op woensdag 11 november herdenken we Wapenstilstand, het einde van de eerste Wereldoorlog. Deze belangrijke dag wordt normaal gezien uitgebreid herdacht met een eucharistieviering, een officiƫle groet aan de vlaggen van de geallieerde landen, een bloemlegging en een optocht naar het Stadhuis. Dit jaar zal enkel de bloemlegging aan het Stedelijk monument in de Jozef II-straat plaatsvinden.Op zondag 15 november wordt naar jaarlijkse gewoonte het Feest van de Koning gevierd. Ook hier kan het traditionele Te Deum in de Sint-Petrus-Pauluskerk niet doorgaan. De plechtigheid wordt beperkt tot een bloemlegging aan het gedenkteken van Z.M. Koning Leopold I.
Bij beide bloemenhuldes zullen enkel de Burgemeester en schepen van ceremonieƫn Hina Bhatti bloemen leggen namens Stad Oostende. Alle coronamaatregelen zullen daarbij nauwgezet opgevolgd worden.