Begraven worden op begraafplaats Stene-Dorp kan voortaan weer

Geplaatst op Posted in Begraafplaatsen

Tot voor kort was er geen plaats meer om stoffelijke resten te begraven op de begraafplaats in Stene Dorp. Binnenkort komt daar, op initiatief van schepen van Begraafplaatsen Hina Bhatti (open Vld), verandering in. “Ik kreeg de voorbije maanden geregeld de vraag naar een laatste rustplaats op de begraafplaats aan de Sint-Annakerk. Tot nu was dat niet mogelijk. Bij een plaatsbezoek stelde ik vast dat we nog een grasstrook aan de zijde van de Stenedorpstraat-Klaverstraat in gebruik konden nemen. Daar komen nu extra grafkelders,” vertelt Hina Bhatti.

De voorbereidende werken zijn nu in uitvoering. “De grond wordt er uitgegraven en gebetonneerd. Eenmaal de laag beton is uitgedroogd, kan de installatie van zes bovengrondse kelders beginnen. Elke kelder heeft ruimte voor het stoffelijk overschot van twee mensen en de oplevering is voorzien voor eind juni,” verduidelijkt schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw.

“Met de creatie van deze zes dubbele graven komen we tegemoet aan de vraag van de Stenenaar om extra begraafplaatsen in de eigen wijk te voorzien,” besluit Hina Bhatti.

Laat een reactie achter