Een origineel platform voor Oostends schrijftalent: de huwelijksgedichtenwedstrijd

Geplaatst op Posted in Huwelijken, Stad Oostende

Schepen van Burgerlijke Stand Hina Bhatti (Open Vld) wil het burgerlijk huwelijk opluisteren met een origineel concept waarbij de inbreng van de Oostendeaars nodig is. De vijfkoppige jury bestaat uit Herr Seele en Katia Belloy, Martin Heylen, Onno van Gelder jr. en Erna Schelstraete. Samen met de schepen roepen ze creatieve inwoners op om inspirerende, romantische gedichten te schrijven. Deze zullen worden voorgelezen tijdens de huwelijken.

Schepen Bhatti licht toe: “ De burgerlijke huwelijksceremonie heeft een hedendaagse invulling en een fris elan nodig. Dit huwelijk is voor vele mensen de start van een feestelijke dag. Bovendien kent liefde geen grenzen of beperkingen. Ik wil dit weerspiegeld zien in de inzendingen: als twee mensen van elkaar houden, willen ze niets liever dan het leven met elkaar delen. Dit geldt voor iedereen, ongeacht de geaardheid, het geloof of de culturele achtergrond. Daarom vraag ik alle Oostendenaars om naar de pen te grijpen en romantische huwelijksgedichten te schrijven. In vele steden of gemeenten doet men hiervoor beroep op stadsdichters. Ik gooi het bij ons over een andere boeg. In onze badstad wonen veel creatieve mensen met schrijftalent. Op hen wil ik beroep doen. Hun gedichten zullen extra glans geven aan deze heuglijke dag. Tegelijk is deze schrijfwedstrijd een platform waarmee ik hun werk in de kijker wil zetten.”

Voor de selectie van de mooiste inzendingen wordt beroep gedaan op een professionele jury. Herr Seele en zijn echtgenote Katia Belloy, de Oostendse woordkunstenaar Onno van Gelder jr., taalliefhebber Martin Heylen en schrijfster Erna Schelstraete zullen zich door de inzendingen worstelen en er de mooiste pennevruchten uit plukken.

Schepen Hina Bhatti (Open Vld) vult aan: “Met deze bonte jury denk ik dat er een mooi evenwicht bestaat tussen humor en vakmanschap, schrijfkunst en liefde voor poëzie. Het wordt een gedichtenplatform van en door de Oostendenaar. Ik hoop daarmee ook bij te dragen aan het samenhorigheidsgevoel van onze inwoners.”
Creativiteit mag je niet beknotten, er worden daarom geen vormvereisten opgelegd.

Gedichten kan je doorsturen tot 15 december 2019. Meer informatie vind je op www.oostende.be/huwelijksgedichten. De geselecteerde gedichten worden feestelijk bekendgemaakt op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari 2020. Op deze dag vieren we dan niet enkel de liefde, maar ook de winnaars van deze wedstrijd.
De zelfgeschreven gedichten kunnen vanaf vandaag ingezonden worden via huwelijksgedichtenwedstrijd@oostende.be.

Laat een reactie achter