Allerheiligenperiode op de begraafplaatsen in Oostende

Geplaatst op Posted in Begraafplaatsen, Stad Oostende

Binnenkort start de periode waarin veel mensen extra stilstaan bij het verlies van familie of dierbaren. Van 30 oktober tot en met 1 november zullen medewerkers van stad Oostende aanwezig zijn op begraafplaats Stuiverstraat om vragen over de locatie of concessie van een graf te beantwoorden. Op 1 november is er de traditionele plechtigheid op de begraafplaats Stuiverstraat.

De periode rond 1 november is traditioneel een drukke periode op alle begraafplaatsen. Op de grootste begraafplaats van Oostende, aan de Stuiverstraat, zullen van 30 oktober tot en met 1 november medewerkers van stad Oostende aanwezig zijn. Wie vragen heeft, bijvoorbeeld over de locatie of de concessie van een graf, kan bij hen terecht op zaterdag 30 oktober en op zondag 31 oktober. En dit telkens van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag 1 november van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Via www.oostende.be/ begraafplaatsen kan ook online de locatie van het graf van een overleden familielid of dierbare opgezocht worden.

Herdenkingsceremonie

Zoals elk jaar zal een delegatie van het College van Burgemeester en Schepenen en de Lokale Politie op maandag 1 november om 11.00 uur bloemen neerleggen op de begraafplaats aan de Stuiverstraat.