1 dag niet: Stad en politie wapenen Oostendenaars tegen woninginbraak

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Veiligheid

In België vinden er dagelijks meer dan 141 woninginbraken per dag plaats. Op vrijdag 18 oktober 2019 vindt daarom de zesde nationale actiedag ‘1 dag niet’ plaats om woningdiefstallen te bestrijden. Stad en politie Oostende slaan de handen in elkaar en voeren voordeurcontroles uit om mensen te informeren.

Een woninginbraak wil niemand meemaken. Jammer genoeg vinden er in ons land dagelijks meer dan 141 woninginbraken per dag plaats. Op vrijdag 18 oktober 2019 vindt daarom de zesde nationale actiedag ‘1 dag niet’ plaats. Stad Oostende ondersteunt – zoals elk jaar – deze preventieactie om woninginbraken te bestrijden.

Voordeurcontrole

Tijdens de week van 14 oktober leggen de preventieadviseur en de wijkinspecteur in verschillende wijken huisbezoeken af. Concreet worden de bewoners van enkele straten geïnformeerd en gesensibiliseerd door een kleine controle van de voordeur. De inwoners die niet thuis zijn als het team langskomt, krijgen informatie in hun brievenbus.

“We pakken dit probleem het best aan door allemaal samen te werken. Dit project heeft als doel om de Oostendenaars goed te informeren over inbraakpreventie. Zodat ze weten hoe ze kunnen vermijden dat ze een aantrekkelijk slachtoffer zijn voor woninginbraak” zegt schepen van Samenleven Maxim Donck.

Veiligheid is topprioriteit

“Voor deze actie bellen onze stadsdiensten en politie letterlijk aan bij enkele Oostendenaars om hen beter te wapenen tegen woninginbraken. Eerder startten we ook al onze ‘Veilig Oostende’-ronde op waarbij we langsgaan in elke wijk om mensen goed te informeren en naar hen te luisteren. We werken hard aan een veilig Oostende, dat is een van de speerpunten in ons bestuursakkoord” aldus burgemeester Bart Tommelein.

Naast de voordeurcontroles tijdens de nationale actie deze week, kan iedereen het hele jaar door diefstalpreventieadvies aanvragen via de website van de stad. De preventieadviseur en door de politie opgeleide vrijwilligers komen dan op huisbezoek. Kijk op www.oostende.be/veiligoostende voor meer informatie. Wie zelf een verdachte situatie opmerkt kan steeds de Lokale Politie contacteren op het nummer 101.

Op www.1dagniet.be kan je terecht voor meer info en tips rond het vermijden van woninginbraken.

Laat een reactie achter