Vernieuwde loopomloop in het Maria hendrikapark

Geplaatst op Posted in Sport, Stad Oostende

Op donderdag 17 september is de vernieuwde loopomloop in het Maria-Hendrikapark officieel ingelopen. Met de vernieuwde omloop wil Stad Oostende de vele Oostendse joggers en lopers een plek geven waar ze zich volop kunnen uitleven.

De bestaande piste kreeg een grondige upgrade en betere bewegwijzering. De paaltjes werden gefinancierd door Sport Vlaanderen en de installatie gebeurde door Stad Oostende, die ook zal instaan voor het onderhoud. De loopomloop van 5,2 kilometer begint bij de startzuil aan het Spiegelmeer en bestaat voor 72% uit onverharde paden die zich volledig binnen de uitgestrekte groene stadslong situeren.

Naast afstandsbordjes om de halve kilometer is er ook een intervalzone van 1 kilometer aangeduid met bordjes om de 100 meter zodat je als loper weet waar je versnellingen kan afwisselen met rustig lopen. Sinds het begin van de coronacrisis zijn zo’n vijftien loopwedstrijden weggevallen. Stad Oostende wil daarom inzetten op het individueel en ‘bubbel’-lopen. Het doel is om in elk van de acht wijken van Oostende zo’n bewegwijzerd parcours aan te brengen.