Uitbreiding terrassen Oostendse horeca: al 51 dossiers goedgekeurd

Geplaatst op Posted in Economie, Stad Oostende

Om de horeca maximaal te ondersteunen bij de heropstart bood Stad Oostende alle horecazaken de kans om hun terras uit te breiden tijdens de zomermaanden. Verschillende uitbaters hebben dan ook gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en een aanvraag ingediend bij Stad Oostende. Intussen werden er al 51 dossiers goedgekeurd. Geen enkele aanvraag werd geweigerd.

Ook de Oostendse horeca kreeg het hard te verduren tijdens de coronacrisis. Stad Oostende besliste daarom om alle horecazaken de mogelijkheid te geven om hun terrassen uit te breiden tijdens de zomermaanden.

Intussen keurde het College van Burgemeester en Schepenen al 51 dossiers goed. Geen enkele aanvraag werd tot nu toe geweigerd. Goed nieuws dus voor veel uitbaters, zeker nu de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zette voor de heropening van de horeca op maandag 8 juni 2020.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, neemt Stad Oostende – indien noodzakelijk – een aantal verkeersmaatregelen. Zo zal de Dwarsstraat aan de zijde van de Sint-Franciscusstraat tot eind september afgesloten worden voor wagens, om ruimte te bieden aan twee extra terrassen. Ook kan er hier en daar een extra parkeerverbod ingevoerd worden op plaatsen waar bijkomende ruimte nodig is voor tijdelijke terrassen.

Naast de 51 goedgekeurde aanvragen zijn er nog 24 in behandeling.

Aanvragen voor het uitbreiden van terrassen kunnen nog altijd worden ingediend per mail naar terrassen@oostende.be. De aanvragen worden dagelijks behandeld en verwerkt.