Archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Tommelein: “Kursaal wordt waarschijnlijk vaccinatiecentrum voor Oostende en Bredene”

Geplaatst op Posted in In de pers

HLN.BE // Worden de inwoners van Oostende en Bredene straks gevaccineerd in het iconische Kursaal? De kans is erg waarschijnlijk, zegt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld).

Oostende en Bredene vormen samen een zogenaamde eerstelijnszone. Het is via die eerstelijnszones – Vlaanderen telt er zestig in totaal – dat straks de coronavaccins zullen toegediend worden aan de inwoners van steden en gemeenten. “De kans is waarschijnlijk dat het Kursaal zal gebruikt worden als vaccinatiecentrum”, zegt Tommelein.

Niks op de agenda

“De locatie is uitstekend: pal in het centrum, maar toch goed bereikbaar. Het gebouw telt verscheidene in- en uitgangen, wat een vlotte en praktische organisatie garandeert. Zo dicht in het centrum kunnen we ook snel veel inwoners bereiken, zeker ook oudere personen. Bovendien vinden er op dit moment geen events plaats en staat er tot de zomer niks op de agenda van het Kursaal. De werkzaamheden aan de nieuwe zaal zijn evenmin van start gegaan.”

Het Kursaal zou dienen als vaccinatiecentrum voor zowel Oostende als Bredene. “Overleg de eerstvolgende dagen moet definitief uitsluitsel brengen”, houdt de burgemeester nog een slag om de arm. “De Vlaamse overheid stelde dat er 120 vaccinatiecentra komen. Als een tweede centrum mogelijk is, dan lijkt het me aangewezen dat in Bredene in te richten.”