The Sound of O: verbindende live radio voor en door Oostendenaars op 23 december

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Welzijn

Stad Oostende organiseert op woensdag 23 december van 9.00 tot 17.00 uur The Sound of O, een hartverwarmende eindejaarsradioshow met presentator Tom De Cock. Met deze live radioshow vanuit een pop-up radiostudio wil Stad Oostende voor meer verbondenheid zorgen in wat voor veel mensen een moeilijke tijd is. In The Sound of O is onder meer plaats voor Oostendse muziek, een ‘vliegende’ reporter met wijknieuws, warme Oostendse acties en uiteraard ook de stem van de Oostendenaar zelf! Oostendenaars kunnen nog tot en met woensdag 16 december van zich laten horen via www.oostende.be/thesoundofo of via het gratis nummer 0800 59043.

Stad Oostende was door de coronacrisis verplicht om veel evenementen te schrappen. Toch wil de Stad tijdens de eindejaarsperiode dicht bij haar inwoners staan  – zeker in tijden waarin vereenzaming dreigt – en inzetten op het psychisch welzijn van alle Oostendenaars. Daarom besloot Stad Oostende om een hartverwarmende eindejaarsradioshow te organiseren waar de focus ligt op alle Oostendenaars en de verschillende buurten en wijken in de Stad, elk met hun eigen identiteit. Tijdens The Sound of O ligt de nadruk op verbinding en is het opzet om iedereen bij dit warme initiatief te betrekken: alle leeftijdsgroepen, gezinnen en alleenstaanden, de wijkactoren, lokale handelaars,… 

Luister digitaal of via Radio Noordzee en Be One

The Sound of O zal worden uitgezonden vanuit een pop-up radiostudio in het restaurant van woonzorgcentrum De Boarebreker, op woensdag 23 december van 9.00 tot 17.00 uur. Tom De Cock, bekend van MNM, neemt de presentatie voor zijn rekening.  De Cock was een van sterkhouders van MNM en de vaste stem in de avondspits. Bij projecten als ‘Marathonradio’ en de ‘Strafste school van Vlaanderen’  bewees hij dat hij met zijn vlotte en menselijke presentatie-aanpak ook de geknipte persoon is voor een verbindend en warm radioproject als ‘The Sound of O’. In het voorjaar besloot hij om weg te gaan bij de VRT, op zoek naar andere uitdagingen, maar Stad Oostende is erg blij dat het Tom De Cock kon strikken om hieraan mee te werken.

The Sound of O zal live te beluisteren en te bekijken zijn via een videostream op de website van de Stad www.oostende.be maar ook analoog via de FM-band, via de frequenties van maar liefst twee Oostendse radiozenders: Be One (107.4 FM voor de Middenkust en 105.6 voor de Oostkust) en Radio Noordzee (105 FM).

“Deze bijzondere samenwerking tussen de twee Oostendse radiozenders die eigenlijk elkaars concurrenten zijn, zet nogmaals in de verf hoe belangrijk samenwerking en verbinding wel is. We zijn erg blij dat beide zenders de handen in elkaar slaan om dit warme initiatief tot bij elke Oostendenaar te brengen”, zegt schepen van Samenleven Maxim Donck.

Ook Focus & WTV zetten op 23 december de hele dag een link naar de livestream van The Sound of O op www.focus-wtv.be en zijn zo een partner in dit verhaal.

Babbelbox en Oostendse muziek

De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te laten horen in het programma. Via een babbelbox kunnen Oostendenaars vanaf vandaag hun zangkwaliteiten laten horen, eindejaarswensen uitsturen, een favoriete song aanvragen, een compliment geven aan een Oostendenaar of gewoon iemand een hart onder de riem steken. Dat kan telefonisch via het gratis nummer 0800 59043 of online. De meest aangevraagde platen komen terecht in een ‘Oostendse top 100’, die de hele dag te beluisteren zal zijn.

“Verder is er tijdens de show een vliegende reporter die op pad gaat in de verschillende Oostendse wijken, op zoek naar mooie en warme verhalen. Zo wordt The Sound of O een verhaal van alle Oostendenaars waarin de eigenheid van alle Oostendenaren centraal staat”, aldus schepen Donck.

Tijdens The Sound of O  komt er ook ieder uur een Oostendse band of artiest langs die live een nummer brengt. Aan echte Oostendse muziek geen gebrek dus… Zo brengen onder meer Longwa The Farao, Maurice Duyvejonck, Your life on Hold, Augustijn, Pulle, Kovver en Kleine X Sanders een akoestische versie van een van hun songs.

“De kerstperiode zal dit jaar anders zijn dan ooit tevoren. Stad Oostende wil met The Sound of O wat licht brengen in deze uitzonderlijke periode. We hopen op 23 december heel wat Oostendenaren virtueel bijeen te brengen” aldus burgemeester Bart Tommelein.

Professionele aanpak

Voor deze radioshow werkt Stad Oostende samen met Studio Sonart, het audio- en radioproductiehuis onder leiding van Dieter Vandepitte. Hij heeft 20 jaar ervaring als producer en presentator bij Radio 2 en bij Joe. Dieter produceerde o.a. de 1000 klassiekers, Plage Préférée (Radio 2) en de Toppers 2000 (Joe). De knowhow om van The Sound of O een gezellig en aangenaam radioverhaal te maken is dus zeker aanwezig.

Ter info: De babbelbox is vanaf nu te vinden op www.oostende.be/thesoundofo en staat nog tot en met woensdag 16 december online. Uiteraard kun je ook een boodschap inspreken via het gratis nummer 0800 59043. Aarzel dus niet om van je te laten horen!