Stad Oostende zet nu ook fietstaxi in voor minder mobiele mensen op de begraafplaats tijdens allerheiligenperiode

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Stad Oostende zet nu ook fietstaxi in voor minder mobiele mensen op de begraafplaats tijdens allerheiligenperiode

Stad Oostende voorziet op vaste tijdstippen een golfkarretje op de begraafplaats Stuiverstraat om minder mobiele mensen te helpen bij hun bezoek. Tijdens de periode rond Allerheiligen rijdt het golfkarretje dagelijks en wordt er ook een extra fietstaxi voorzien.

Elke tweede en vierde donderdag en zaterdag van de maand zet Stad Oostende een golfkarretje in op de begraafplaats Stuiverstraat om het bezoek van minder mobiele mensen vlotter te doen verlopen. Begin november brengen heel wat mensen tijdens Allerheiligen en Allerzielen traditioneel een bezoek aan de begraafplaats en daarom wordt het golfkarretje tijdens deze periode dagelijks ingezet.

De golfkar staat aan de ingang van de begraafplaats, waar bezoekers van de begraafplaats kunnen instappen en zich laten voeren naar de gewenste locatie. De chauffeur is een medewerker van de begraafplaats. Het karretje wordt ingezet op:

  • elke tweede en vierde donderdag en zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur
  • dagelijks van maandag 30 oktober tot en met donderdag 2 november van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur

Bovendien wordt er voor het eerst een fietstaxi ingezet op de drukste momenten: op woensdag 1 en donderdag 2 november van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur. De chauffeurs zijn vrijwilligers.

“Nieuw dit jaar is de fietstaxi, die zal worden ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen gemakkelijk de begraafplaats kan bezoeken, zelfs op de drukste momenten. Het golfkarretje blijft ook beschikbaar om minder mobiele mensen te ondersteunen. Ons doel is om iedereen de gelegenheid te bieden om dierbaren bij het graf te gedenken. Met deze initiatieven maken we de begraafplaats toegankelijk voor alle Oostendenaars.” Hina Bhatti, schepen van Toegankelijkheid