Stad Oostende stelt parkeren met zorgverstrekkerskaart nu ook open voor audiologen, podologen en logopedisten

Geplaatst op Posted in Mobiliteit & Parkeren

Voortaan kunnen ook audiologen, podologen en logopedisten een zorgverstrekkerskaart bekomen en gebruik maken van de voorziene parkeerplaatsen. Stad Oostende zorgt zo voor een uitbreiding van het parkeeraanbod voor zorgverstrekkers.

In Oostende komen vandaag enkel huisartsen, verpleegkundigen en kinesisten in aanmerking voor een zorgverstrekkerskaart. Daarmee kunnen ze gratis parkeren op zorgverstrekkersplaatsen in de stad. Bovendien kunnen ze met een betalende zorgverstrekkerskaart ook parkeren op betalende parkeerplaatsen.

Steeds meer mensen worden thuis verzorgd. Daarom kunnen, naast huisartsen, thuisverpleegkundigen en kinesisten, voortaan ook podologen, audiologen en logopedisten een zorgverstrekkerskaart aanvragen. Zo maken we het voor nog meer zorgverstrekkers op huisbezoek een stuk makkelijker werken, én kunnen mensen die thuis zorg nodig hebben, die nu nog makkelijker krijgen. Een win-win voor iedereen.

Zorgverstrekkers hebben het niet altijd makkelijk om een parkeerplaats te vinden. Daarom hebben we voor hen eerder al het aanbod aan parkeerplaatsen uitgebreid en de parkeertijd verlengd. 

Efficiënter gebruik parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen voorbehouden voor bewoners met een gemeentelijke parkeerkaart worden overdag vaak onderbenut omdat bewoners overdag vaak niet aanwezig zijn. Door de categorie van de ‘zorgverstrekkers’ uit te breiden, worden deze parkeerplaatsen efficiënter gebruikt, en worden deze paramedici bijkomend ondersteund bij het verlenen van de nodige zorg aan huis.

Meer info op www.oostende.be/parkeren-als-zorgverstrekker.