Stad Oostende organiseert noodopvang in de paasvakantie

Geplaatst op Posted in Communicatie, Stad Oostende

Stad Oostende organiseert in de paasvakantie noodopvang voor kinderen van ouders die in de cruciale sectoren werken, kwetsbare kinderen en kinderen voor wie er echt geen andere opvangmogelijkheid is. De bestaande reservaties in de buitenschoolse kinderopvang worden geannuleerd. Het is noodzakelijk om opnieuw in te schrijven.

Conform de coronarichtlijnen van de Federale en de Vlaamse overheid wordt gevraagd dat ouders hun kinderen zo veel mogelijk thuis zouden opvangen. Daarom werden alle bestaande reservaties voor de buitenschoolse kinderopvang (3-12 jaar) van Stad Oostende in april geannuleerd.

De buitenschoolse kinderopvang blijft wél geopend, ook tijdens de paasvakantie, voor een aantal groepen van kinderen:

  • Kinderen van ouders die in de cruciale sectoren moeten werken zoals de voedingssector, de zorg of de veiligheidssector.
  • Kinderen die opgroeien in een kwetsbaar gezin of met een moeilijke thuissituatie
  • Kinderen voor wie er écht geen andere opvangmogelijkheid is.

Voor al deze doelgroepen werkte Stad Oostende de voorbije weken al noodopvang uit, zowel voor kinderen jonger dan 3, als voor schoolgaande kinderen tussen 3 en 12 jaar oud.

Door het wegvallen van de speelpleinwerking en de sportkampen in de paasvakantie, zal de stad diezelfde noodopvang voor die doelgroepen nu ook tijdens de vakantie laten doorlopen, van maandag 6 tot vrijdag 17 april.

Stad Oostende besliste ook om de prijzen voor de opvang tijdens de paasvakantie te verlagen in vergelijking met de normale prijzen. Ouders betalen in de paasvakantie 3,5 euro voor een halve dag en 7 euro voor een volledige dag. Wie geniet van het sociaal tarief betaalt 0,7 euro voor een halve dag en 1,4 euro voor een volledige dag.De kinderen zullen tijdens de paasvakantie worden opgevangen in locaties verbonden aan de scholen, zoals tijdens de schooldagen. Het is belangrijk dat ouders van kinderen die in aanmerking komen, snel contact opnemen met de dienst BKO van Stad Oostende via www.oostende.be/bko.