Stad Oostende opent nieuwe snelbalie in het Stadhuis

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toegankelijkheid

Stad Oostende is tijdens de coronacrisis steeds blijven evolueren in de organisatie van de dienstverlening voor de Oostendenaars. Om de service naar de burger verder te optimaliseren, werd aan de inkom van het Stadhuis een snelbalie ingericht.

Vanaf de eerste dag van de coronacrisis is Stad Oostende blijven voorzien in de dienstverlening naar de burgers toe. Eén en ander moest natuurlijk wel op een andere manier gebeuren. Zo werd er enkel nog gewerkt op afspraak. De organisatie van die dienstverlening is continu mee geëvolueerd met de coronarichtlijnen. Tegelijkertijd werd de service naar de burger ook (verder) geoptimaliseerd.

Coronaproof snelbalie voor snelle handelingen

Aan de inkom van het Stadhuis langs de Vindictivelaan werd een nieuwe snelbalie ingericht. Daar kan elke Oostendenaar vanaf vandaag terecht om een afvalkalender af te halen, om een brief of bepaalde specifieke documenten af te geven of om info te verkrijgen. Het gaat dus om snelle handelingen waarvoor een afspraak maken niet meer nodig is.

De snelbalie is open van maandag tot woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur, op donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. De snelbalie is uiteraard coronaproof ingericht voor zowel de burgers als de medewerkers. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het volledige Stadhuis.

Dienstverlening op afspraak

We moeten echter voorzichtig blijven en dus blijft de meeste dienstverlening van Stad Oostende op afspraak. Een afspraak maken kan nog steeds online of via het gratis nummer 0800 1 8400. Op de website www.oostende.be kan de burger zien waarvoor een afspraak maken al dan niet noodzakelijk is. Lukt het maken van zo’n afspraak niet van thuis uit, dan zullen de medewerkers van de snelbalie nu ook ter plaatse een afspraak kunnen vastleggen voor de dienst Burgerzaken, de Wegwijzer of dienst Jeugd van Stad Oostende.