Stad Oostende lanceert tweede editie van radioshow The Sound of O

Geplaatst op Posted in Samenleven, Stad Oostende

De tweede editie van ‘The Sound of O’ vindt plaats op woensdag 22 december 2021 met Dieter Troubleyn als presentator. Vorig jaar organiseerde Stad Oostende deze radioshow met als doel om bewoners op een originele manier met elkaar te verbinden. Oostende staat dit jaar opnieuw centraal.

De eerste editie van The Sound of O was een groot succes. Met de radioshow slaagde Stad Oostende erin om families, vrienden, kennissen en medebewoners met elkaar te verbinden. Tal van verzoekjes, hartverwarmende boodschappen, leuke verhalen, boeiende reportages en een goede portie lokale muziek vormden de basis van de radioshow.

Radio van 10.00 tot 18.00 uur

De positieve reacties resulteerden dan ook in een tweede editie van ‘The Sound of O’. Deze keer wordt er uitgezonden vanuit het Feest- en Cultuurpaleis in de binnenstad. De radioshow vindt plaats op woensdag 22 december, begint om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur. The Sound of O wordt georganiseerd in samenwerking met radio BeOne en radio Noordzee en zal integraal te volgen zijn via de gekende frequenties (respectievelijk 107,4 FM en 105 FM) of door te surfen naar www.oostende.be .

Presentator Dieter Troubleyn

Dit jaar neemt Dieter Troubleyn de presentatie op zich. Dieter Troubleyn is al meer dan 30 jaar een volbloed entertainer. 18 jaar nationale radio, waarvan 8 jaar Radio 2. Hij speelde hoofdrollen in de mooiste musicals in Nederland en België (Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Belle & het Beest, Elisabeth en Mamma Mia). Daarnaast is hij bekend van zijn rollen in tal van tv-series in binnen- en buitenland (Familie, Wittekerke, Spangen, Costa, Onderweg naar Morgen,…). Zijn nationale carrière begon in 1989 in Oostende met de VTM-talentenjacht Nu of Nooit. Hij presenteerde in de jaren ’90 ontbijttelevisie op VTM en speelde zo’n 70 concerten per jaar met z’n Soapband. Dieter is ook schrijver, producer, regisseur en de stem voor heel wat Ketnetreeksen en bioscoopfilms (Planes, Rango, Zootropolis, Madagascar,…).

Sidekicks

Dieter Troubleyn wordt tijdens deze radioshow ook bijgestaan door vier sidekicks die telkens één uurtje mee zullen presenteren. De sidekicks brengen leuke herinneringen, anekdotes en verhalen die betrekking hebben op onze stad. De sidekicks nodigen ook een persoonlijke gast uit die voor hen onmisbaar is bij een radioshow over Oostende. De sidekicks die Dieter komen vergezellen zijn Wendy Van Wanten, Sebastien Dewaele, Piv Huvluv en Martin Heylen.

Oostende als centraal thema

De radioshow ademt Oostende. Eerst en vooral baseert Stad Oostende zich op de slogan ‘Ostend is Music’. De radioshow zal aandacht hebben voor bands uit Oostende maar ook voor prachtige songs die op de stad zijn geïnspireerd. Verder brengen de sidekicks authentieke verhalen over de stad en komen er verenigingen, handelaars en burgers uit alle wijken van Oostende aan bod.

Samenwerking tussen twee lokale radiostations

Een unieke troef van deze radioshow is de samenwerking tussen de Oostendse radiozenders Noordzee en BeOne. Beide radiostations vonden elkaar tijdens de vorige editie van The Sound of O en zenden ook deze editie van The Sound of O samen uit. Op die manier houdt de Stad de radioshow volledig lokaal en wordt er een groter publiek aangesproken.

Coronamaatregelen

Als de coronamaatregelen het toelaten, zal er publiek welkom zijn tijdens de radioshow. Er is gratis soep voor zij die dat willen en je zal een plaatje kunnen aanvragen voor een vriend of familielid. Na afloop van de radioshow wordt ook een dj-set van DJ Koony gepland (onder voorbehoud).