Stad Oostende biedt horecazaken weer de mogelijkheid om terras aan te vragen of uit te breiden

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toerisme, Uitgaan
Net zoals vorig jaar biedt Stad Oostende alle handelszaken de mogelijkheid aan hun terrassen uit te breiden. Horecazaken die een tijdelijk terras of een uitbreiding ervan willen, kunnen een aanvraag indienen bij de stad. Op die manier hoopt de Stad de hard getroffen sector bijkomend te ondersteunen.

Wanneer de heropening van de horeca weer mogelijk is, is nog even koffiedik kijken. Toch biedt Stad Oostende nu al de mogelijkheid aan alle horecazaken om een tijdelijk terras of een uitbreiding ervan aan te vragen, als steunmaatregel in deze maatschappelijk en economisch moeilijke periode. Deze tijdelijke ‘coronaterrassen’ worden net zoals vorig jaar niet belast.

“We duimen dat onze horeca snel weer de deuren kan openen. Oostende is echt niet hetzelfde zonder hen. Door opnieuw kosteloos grotere en extra terrassen toe te staan, willen we hen ook dit jaar extra ondersteunen. Zodat onze stad aan zee binnenkort hopelijk bruist als nooit tevoren”, besluit Burgemeester Bart Tommelein.

Horecazaken kunnen online aanvragen indienen op www.oostende.be/coronaterrassen. Ook bijkomende informatie en alle voorwaarden zijn terug te vinden via deze link.