Regenbooghuis verhuist naar Stadhuis

Geplaatst op Posted in Stad Oostende
Het West-Vlaamse Regenbooghuis krijgt een nieuwe stek. De vereniging verlaat het pand in de Torhoutsesteenweg en vindt een nieuw onderdak in het Oostendse stadhuis met een eigen gespreksruimte.

Het West-Vlaamse Regenbooghuis is het aanspreek- en informatiepunt voor alles wat te maken heeft met seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. Tot voor kort organiseerden ze een wekelijkse zitdag in hun pand in de Torhoutsesteenweg 123, waar de organisatie een luisterend oor biedt aan iedereen die met vragen zit rond LGBTI+-thema’s.

Laagdrempelig onthaalpunt in het stadhuis

Het pand in de Torhoutsesteenweg gaat binnenkort op de schop waardoor de vereniging genoodzaakt was om uit te kijken naar een nieuwe locatie. Huren op de privémarkt op een centrale locatie valt echter duur uit, waardoor er geen middelen meer over zouden zijn om sensibiliserende activiteiten te organiseren of de lokale LGBTI+-verenigingen te ondersteunen. Het Regenbooghuis klopte daarom aan bij de stad en mag vanaf nu op woensdag een zitdag organiseren in de nieuwe Eysselinckzaal in het stadhuis.

Privacy en laagdrempeligheid zijn voor onze onthaaldag erg belangrijk. Ook tijdens de zitdagen in het stadhuis blijft dit gewaarborgd. Mensen kunnen bij ons een afspraak maken om op gesprek te komen op woensdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. Door de coronamaatregelen is dit voorlopig enkel op afspraak. Je kan de nieuwe Eysselinckzaal enkel bereiken via de hoofdingang aan de Stadsbalie. Na versoepeling van de maatregelen kan opnieuw de aparte ingang onder het geveluurwerk gebruikt worden.

Oostende als holebi- en transvriendelijke stad

Oostende wil een warme, toegankelijke en holebi- en transvriendelijke stad zijn. Door het Regenbooghuis gebruik te laten maken van deze zaal, kunnen ze de werkingsmiddelen die ze van de stad krijgen beter investeren in campagnes rond anti-discriminatie. Ook de activiteiten van lokale verenigingen zoals Gender-Salon en Girlfriends, kunnen ze met deze middelen nu nog beter ondersteunen.

Intussen is het West-Vlaams Regenbooghuis ook gestart met een chatbox op hun website waar je hun team kan bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag. Ze zijn ook bereikbaar voor afspraken op maat, op een tijdstip of locatie naar keuze. Meer informatie op www.rebuswvl.be