Recreatief gedeelte zwembad Brigitte Becue opent op 25 juni

Geplaatst op Posted in Sport, Stad Oostende

Het nieuwe zwembad Brigitte Becue opende op 1 mei de deuren voor het publiek. Op dit moment is alleen het sportbad toegankelijk, maar door de bijkomende versoepelingen kan op vrijdag 25 juni ook de recreatiezone openen.

Op 1 mei opende het nieuwe zwembad Brigitte Becue de deuren. Omwille van de coronamaatregelen kunnen zwemmers voorlopig enkel in het sportbad terecht. Recent werd duidelijk dat vanaf 9 juni ook recreatiebaden en zwemparadijzen opnieuw bezoekers mogen ontvangen. Dankzij die bijkomende versoepelingen maakt Stad Oostende zich nu klaar om ook het recreatiebad van het nieuwe zwembad te openen.

Omdat het over een totaal nieuw complex gaat, en Stad Oostende en zwembadbeheerder Farys alles piekfijn willen voorbereiden (waterkwaliteit, veiligheid, reservatiesysteem,…) is de opening van de recreatiezone voorzien over drie weken: op vrijdag 25 juni 2021, net voor de grote vakantie.

Aparte baan voor beginnende zwemmertjes

In afwachting daarvan kan iedereen nu al terecht in het sportbad om baantjes te zwemmen. Om ook voldoende ruimte te laten voor beginnende zwemmers (en hun ouders of begeleiders), is er vanaf nu steeds een aparte baan beschikbaar. Zo kan iedereen nu al op eigen tempo genieten van het zwembad Brigitte Becue.

Reservaties binnenkort mogelijk

Omwille van de coronamaatregelen zal ook voor de recreatiezone met reservaties gewerkt worden (net zoals voor het sportbad vandaag). In de loop van de volgende weken zal het mogelijk worden om een plekje te reserveren voor de recreatiezone. Stad Oostende zal dit onder andere aankondigen via zijn website en via sociale media.

Alle praktische info over het zwembad is te vinden op www.oostende.be/zwembad.